27. 9. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Klesajúci náklad tradičného francúzskeho denníka Le Parisien, ktorého celoštátna mutácia vychádza pod názvom Aujourd'hui en France, viedla vydavateľskú skupinu Amaury k drastickému zásahu do života redakcie periodika. Ako informovalo dnešné vydanie novín Le Monde, vydavateľ prepustil prekvapujúco celé vedenie redakcie, dvoch šéfredaktorov, riadiaceho redaktora, kým ďalšieho takpovediac vyhnal do nočnej služby. Od začiatku roka 2009 klesol náklad denníka Le Parisien o asi šesť percent. Súčasne v ňom zaregistrovali aj pokles príjmov z reklamy o 8-10 percent. Vydavateľ predpokladá zrušenie najmenej 50 pracovných miest.

Copyright © TASR 2009
Postava doktorky Allison Cameron opúšťa seriál Dr. House (2004). Ako informoval magazín Entertainment Weekly, herečka Jennifer Morrison, ktorá je súčasťou seriálu od začiatku vysielania, nakrútila svoju poslednú scénu začiatkom tohto týždňa. Neskončila z vlastného presvedčenia, jej odchod má byť kreatívnym posunom v deji. Jej televízny manžel doktor Chase (Jesse Spencer) však v nemocnici Princeton-Plainsboro zostáva, preto nie je vylúčené, že sa v populárnom seriáli objaví neskôr ako hosťujúca herečka. V šiestej sérii sa Chase a Cameron rozhodnú odísť spoločne z nemocnice, no po rozhovore s Houseom Chase nečakane zmení názor a chce zostať. To Allison veľmi sklame a odíde sama.
Novým prezidentom americkej hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG) sa stal čerstvý držiteľ Emmy Ken Howard. Šesťdesiatpäťročný herec chce zlepšiť vzťahy medzi SAG a menšou American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA), s ktorou začnú rokovať v októbri 2010. "Musíme si neustále opakovať, že sme členmi jedného tímu bojujúceho za rovnaké veci. Silnejší budeme len, ak budeme držať spolu," povedal vo vyhlásení. Howard získal 47 percent z 27 295 hlasov. Tento počet sa vrátil od 99 500 členov platiacich členské poplatky. Jeho hlavná rivalka, Anne-Marie Johnson, získala 33 percent hlasov, Seymour Cassel dostal podporu 18 percent hlasujúcich členov a štvrtému kandidátovi - Asmarovi Muhammadovi sa ušlo len niečo vyše jedného percenta.
Kanadský herec Seth Rogen sa podieľal na scenári úvodného dielu 21. série slávneho amerického animovaného seriálu Simpsonovci. Taktiež v tejto epizóde prepožičal hlas jednej z postáv, čím sa stal len druhou celebritou, ktorá mala tú česť objaviť sa v seriáli ako herec aj scenárista. Dvadsaťsedemročný Rogen, ktorý začínal svoju kariéru ako komik, sa pre médiá vyjadril, že sa mu tým splnil sen. "Písať scenár k Simpsonovcom bolo pre mňa vždy ako získať Svätý grál. Teraz už môžem zomrieť šťastný," povedala na margo svojho osobného úspechu hviezda filmu Nabúchaná (2007). V epizóde s názvom Homer the Whopper hrá Rogen Lylea McCarthyho, trénera, ktorý má spraviť z hlavy simpsonovskej rodiny superhrdinu s menom Everyman. V tejto sérii budú mať americkí diváci možnosť počuť aj hlasy herečiek Sarah Silverman a Angely Bassett, hráča amerického futbalu Eliho Manninga a športového komentátora Boba Costasa.
Nová súkromná jachta ruského miliardára Romana Abramoviča bude najväčšou a najdrahšou na svete. Okrem toho ju vybavia aj špeciálnym laserom, ktorý má oslepovať bulvárnych reportérov. Loď s názvom Eclipse (Zatmenie), ktorá je práve vo finálnom štádiu montáže, je 170 metrov dlhá a jej cena je 1,2 miliardy dolárov (v prepočte vyše 815 miliónov eur). Okrem laseru, pomocou ktorého chce majiteľ londýnskeho futbalového klubu FC Chelsea chrániť svoje súkromie, budú na jachte dve pristávacie plochy pre vrtuľník, 11 hosťovských kajút, dva plavecké bazény, akvárium alebo taktiež miniponorka. Jachtu tiež vybavili protiraketovou ochranou a inými bezpečnostnými systémami.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.