11. 1. 2010

DEDECUS

DEDECUS

Tak nám vznikol superškándál. Nechcem povedať novinárka, aby som neurazil stav, Anna Lučaiova napísala ako obvykle ďalšiu fikciu v „ časopise „ Plus 7 dni. Je to článok plný predovšetkým diletantských sprostostí, kde korunu všetkému nasadí aj jej bývalý šéf Richard Rybníček. O čo v článku Biznis ide ? Ide o reláciu Páni zo semafora, kde si pani autorka pletie reklamu, sponzoring a sponzoring relácie . DK STV pritom operatívne riešila uznesenie č. 88/2009, ktorým ju Rada STV poverila kontrolou relácie zmluvy aj na program Páni zo semafora, pričom žiadne pochybenie pri, podotýkam, koprodukčnej zmluve nenašla. Pani autorka tvrdí, že podľa údajov, ktoré má týždenník Plus 7 dní k dispozícii, len v roku 2009 uzavrela STV približne 120 zmlúv na bezodplatné poskytnutie licencie na vysielanie. Vie vôbec o akých typoch hovorí, o akých zmluvách a ich kombináciách ? Nikoho nezaujíma, že existuje ktosi, kto je ochotný vraziť vlastné aj peniaze do pôvodnej tvorby ? Ak by nešlo o Magdu Gálikovú, rodenú Mečiarovú, tak Lučaiová ani neštekne. Takto napíše len guláš, kapustnicu a ovar dohromady a ani sa z toho nepovracia. Ozaj, pani Lučaiová, a akúže štátnu dotáciu na pôvodnú tvorbu 6,9 milióna eur to STV dostane. Nepletiete si niečo ? Niet sa však čo diviť , Lučaiová užaj v minulosti pôsobila v týždenníku Plus 7 dní, potom aj ako bulvárna a neúspešná zástupkyňa šéfredaktora spravodajstva STV a spolupracovníčka týždenníka Domino Fórum. Bola aj šéfredaktorkou bezvýznamných schránkových novín dvojtýždenníka Istropolitan a vydavateľom Istropolitanu bolo Občianske združenie PRO Bratislava. Nuž a kto stál za týmto združením ? Roman Filistein. Že nepoznáte ? Vy nepoznáte bývalého generálneho riaditeľa sekcie európskej integrácie na Úrade vlády SR ? Nuž, asi nie, bol veľmi rýchlo odvolaný vtedajším vicepremiérom Pavlom Hamžíkom pre podozrenie z korupcie v súvislosti s udeľovaním licencie na GSM 1800. Osoba s menom Roman Filistein, narodená 2. júna 1967, je v UPN evidovaná pod číslami 30833 a 3083388 v jasnej kategórii: agent . Taký mladučký dvadsaťdvaročný mladíček. Nuž a škandál okolo bratislavského letiska, ktoré sa pokúšala ovládnuť istá vplyvná skupina poslancov z SDKÚ v Bratislavskom samosprávnom kraji okolo Romana Filisteina je veľmi známy. Pamätáte na TwoOne ? Flughafen Wien , Raiffeisen Zentralbank a Penta Group ? Vtedy ste čo napísali ? Nuž a naša autorka je ešte známa aj výbornou manipuláciou spolu s bývalou redaktorkou STV Katarínou Meščanovou, za čo všetko STV zaplatila vyše 500.000 korún. Ale, čert to ber, a to si nemyslím, že v STV je všetko s kostolným poriadkom. Ale keď chcem niečo napísať, musím to aj vedieť, všakže ?

Nuž a ako najväčší prostáčik z celého článku vyšiel Lučaiovej bývalý šéf a bývalý riaditeľ televízie Richard Rybníček , ktorý tvrdí : „ Je nehorázne, ak sa riaditeľ STV pretŕča na tlačovej konferencii k uvedeniu detskej relácie s ministrom vnútra, ktorého rezort dáva iba odborné poradenstvo, a s dcérou predsedu koaličnej strany v situácii, keď STV nemá s reláciou nič spoločné. „ Nie nemá, iba ju koprodukuje a vysiela. A klincuje : „ Z STV sa za tri roky stala marginálna stratová televízia.

„ Áno, je marginálna,. dôvodov je viac , ale tú stratu vo výške 297.000.000,- Sk pripravil na rok 2007 práve managment Richarda Rybníčka. A tú tlačí každý riaditeľ pred sebou.