8. 1. 2010

Výroky týždňa

Výroky týždňa
" Symbolicky sme sa vzali preto, aby sme poslednú noc v roku netrávili ako ľudia v rozvodovom konaní, ale ako manželia. Za mojich 51 rokov som zažila toho najlepšieho Silvestra. Minulý rok sme boli v Tatrách, ale tento rok to nemalo chybu. Bolo to pompézne a naozaj luxusné.Na toaletách ma nikto neohováral, nikto na nás neukazoval prstom, keď sme tam neboli úplne neznámi..“ Nora Mojsejová " Hacker získal prístup k jednej z databáz, kde boli uložené napríklad heslá v nečitateľnej, takzvanej kryptovanej podobe.Heslá nie sú priamo zneužiteľné na prístup do užívateľských účtov, pretože dekryptovanie údajov je časovo náročná záležitosť. V žiadnom prípade nedošlo ku krádeži osobných fotografií, e-mailov ani súkromných správ v takzvanej rýchlej pošte. Rovnako ochránené zostali telefónne čísla pre zasielanie zabudnutých hesiel." Milan Dubec, generálny riaditeľ spoločnosti Azet.sk, a.s tvrdí Dubec.

"Moji českí priatelia ma informovali, že jedna zo spoločností, o ktorej som písal, zverejnila svoje verejné prehlásenie, ktoré je plné hlúpostí.Neplánoval som zverejniť nič viac, ale toto je špeciálna situácia. Tak som sa dnes hral so získanými dátami a dešifroval 92 percent hesiel."

Igigi

" Systém je plne funkčný, dá sa doň registrovať a palubné jednotky sú k dispozícii."

Lenka Lendacká,mediálna zástupkyňa spoločnosti SkyToll "Som rád, že môžem oznámiť úspešné fungovanie mýtneho systému a bezproblémové spustenie všetkých procesov. Popri výbere mýtnych poplatkov plynule pokračuje aj registrácia dopravcov." Matej Okáli, generálny riaditeľ SkyToll „Prajem si, aby som mal otvorené oči, a aby som vedel rozoznať debila-vyciciavača od normálneho človeka.“ Braňo Mojsej "Začali vytvárať ilúziu o nedemokratickosti tým, že opozícia nemôže participovať na moci, lebo nikto neberie ich vyjadrenia. Ppozícia zdarne za pomoci médií začala v spoločnosti legitimizovať tzv. medziľudskú aroganciu. Povedali, že vidíte, my s nimi nechceme mať nič spoločné, lebo to je taký, hentaký, onaký. A zrazu sa to dostalo aj do takejto ľudskej konfrontácie. Mrzí ma to, že idete rozsvietiť vianočný stromček a nikto od Dzurindu tam nepríde alebo na záver schôdze prídu deti z Nových Zámkov Matičiarik, žiaria, že prišli do parlamentu a SDKÚ-DS odíde zo sály." Pavol Paška " Inland končí. Neviem, ako zjemniť túto nepríjemnú informáciu, tak sa o to ani nejdem pokúšať. V roku 2010 už Inland nebude vychádzať. Pre tých, čo sledujú situáciu v mediálnom svete, to asi nebude žiadne prekvapenie. Mnohí majú nepochybne zaručené recepty, ako to robiť lepšie, lacnejšie, aj takmer zadarmo, aj na kolene a po večeroch, ale takých projektov je od nástupu blogov plný internet, na to nikto nepotrebuje Inland a jeho redakciu a autorov. Ďakujem vydavateľovi, redakcii aj autorom, že mi dôverovali a pomohli mi aspoň niekoľko mesiacov budovať magazín, aký by sami chceli čítať. Moja najväčšia vďaka patrí čitateľom, ktorí si nás našli a bolo im tu s nami dobre. Dovidenia. " Elena Akácsová „ Predseda ĽS HZDS neudeľuje súhlas k dovolenke ani ministrovi dopravy, ani generálnemu riaditeľovi NDS. Ten môže udeliť len predseda vlády, preto kontaktujte v tejto veci hovorkyňu predsedu vlády." Soňa Jantoľáková, hovorkyňa hnutia

"Veľmi nás mrzí, že dobrá snaha o preverenie bezpečnosti civilnej leteckej prepravy dopadla takto negatívne. Na incidente majú svoj podiel aj bezpečnostní pracovníci dublinského letiska, keď vzorku výbušniny nenašli ani pri presnej identifikácii batožiny. Pritom cestujúci na svoju batožinu na letisku čakali takmer hodinu."

Tibor Mako, šéf hraničnej a cudzineckej polície . Už bývalý.

" Zo strany Írska som očakával viac pochopenia. Predmetné špecializované činnosti prinášajú nielen skúsenosti a úspechy, ale aj pochybenia, čo si určite uvedomujú aj oveľa skúsenejšie a väčšie štáty, ako je SR. Terorizmus sa nemôže stať súčasťou nášho života, musí byť úhlavným nepriateľom pre všetky štáty. Každú činnosť v náročnom boji v náročnom boji proti terorizmu musíme hodnotiť pozitívne, lebo sa realizuje v záujem ochrany zdravia a životov všetkých ľudí." .

Rudolf Pučík, predseda parlamentného branno-bezpečnostného výboru, ktorý ešte asi oslavuje Vznik SR

" Hrozné. Krotáka, ktorý dokázal, aký je výnimočný hráč, štadión vypískal. V meste, pre ktoré v minulosti dával víťazné góly. Vrcholom bolo, že po upozornení košického trénera a potom i kapitána Faitha nášho Krotáka po strelení gólu rozhodca vylúčil. Hanba.“ Tibor Turan , popradský prezident hokejového oddielu „Vítame takúto dvojkoalíciu, avšak nie na čele s Mikulášom Dzurindom. Dúfame, že SDKÚ navrhne kandidáta, ktorého budú akceptovať aj naši voliči." Richard Sulík " Nedovolím všetkým kvázi expertom, vrátane opozície, ktorí sa vyjadrili ku kauze s výbušninou, aby kvôli jednej hlúpej chybe znevažovali prácu všetkých policajtov." Robert Kaliňák, minister vnútra. Ešte stále. " SaS plne rešpektuje právo každej politickej strany zostavovať kandidačnú listinu do volieb. Ak však ide o kandidátku dvojkoalície, ktorej súčasťou má byť aj SaS, nárokuje si právo vyjadrovať sa k výberu lídra." Juraj Miškov, podpredseda SaS a spulumajiteľ reklamnej agentúry MUW Saatchi & Saatchi