17. 5. 2010

My máme iných sponzorov !

My máme iných sponzorov !
Denníky Sme a Nový čas zverejnením údajnej zmluvy z roku 2002 medzi podnikateľom v oblasti energetiky Ľubomírom Blaškom a vtedajším šéfom predvolenej kampane Smeru-SD Fedorom Flašíkom o pôžičke 32 miliónov korún (1 062 205,4 €) pre Smer-SD podľa premiéra Roberta Fica rozohrali ďalšiu špinavú hru. "Denník Sme dnes pokračuje v otvorenej kampani proti predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi zverejnením lživých vyhlásení bývalého poslanca Bohumíra Hanzela... Je preto eticky absolútne úbohé a profesionálne maximálne neseriózne, že denník Sme stavia ďalšiu vlnu vykonštruovaných útokov voči osobe predsedu vlády SR Roberta Fica na základe totálne nedôveryhodných vyjadrení človeka, ktorého politická kariéra sa skončila práve po jeho sporoch s R. Ficom," uviedol dnes pre agentúru SITA šéf tlačového odboru úradu vlády Braňo Ondruš. O tom, že si Hanzel vymýšľa, svedčí podľa neho aj fakt, že so svojimi tvrdeniami prichádza po niekoľkých rokoch a necelý mesiac pred parlamentnými voľbami. Bývalý čelný politik Smeru-SD, jeden zo zakladateľov strany a úspešný podnikateľ Hanzel dnes odpovedal denníku Sme na otázky v súvislosti s predvolebnou kampaňou strany Smer-SD v roku 2002. Podľa Hanzela stála v roku 2002 volebná kampaň Smeru 284 miliónov korún a podieľali sa na nej viacerí sponzori. Na otázku, či o tom vedel aj predseda Smeru Hanzel zdôraznil, že "on vedel o každej korune v Smere". Podľa neho chceli sponzori za investované milióny protislužby – dôležité funkcie v strategických podnikoch a štátne zákazky. „Fico mi vtedy povedal, že je legitímnou požiadavkou sponzorov robiť si nároky na štátne zákazky a funkcie,“ povedal Hanzel pre Sme. Blaško si za sponzorské 32 miliónov korún mohol podľa údajného dokumentu vybrať troch ľudí z predsedníctva, respektíve z tieňovej vlády Smeru, ktorí budú v prvej dvadsiatke na kandidátke strany. V prípade, že by sa Smer dostal v roku 2002 do vlády, Blaškov človek mal obsadiť aj pozíciu štátneho tajomníka v niektorom z hospodárskych rezortov. Flašík mal Blaškovi garantovať aj tri posty v riadiacich orgánoch štátnych podnikov v oblasti energetiky a železníc, píše Sme. To, že Blaško bol sponzorom Smeru, potvrdili denníku i ďalšie dva zdroje – jeden z prostredia strany, druhý z Blaškovho blízkeho okolia. „Viem o sume 16 miliónov korún (531 102,7 €), aj to, že dával pol milióna mesačne (16 596,96 €),“ povedal jeden z nich. Blaško zomrel v júni 2004 ako 36¬ročný na infarkt. Fico aj Flašík zmluvu o sponzorstve medzi podnikateľom a Smerom odmietajú, považujú ju za podvrh a na denníky podávajú žalobu. "Fakt, že si pri tom pomáhajú nedôveryhodnými ´svedectvami´ politického skrachovanca iba dokazuje, že ide o zámernú a plánovanú hru opozičných médií, ktoré systematicky preberajú úlohy zdecimovaných a zúfalých opozičných strán," uzatvára Ondruš. Začiatkom roka Fico obvinil SDKÚ-DS z prania špinavých peňazí pri financovaní strany v roku 2000.
SMER – sociálna demokracia ostro protestuje proti nechutným útokom zo strany denníkov SME a Nový čas, ktoré sa neštítia ani tak morbídnych praktík, ako je zneužívanie mŕtvych na to, aby mohli poškodiť strane SMER – sociálna demokracia doslova pár dní pred voľbami do Národnej rady SR. Zdôrazňujeme ešte raz, že politická strana SMER – sociálna demokracia ani Agentúra SMER, s.r.o., nikdy neprijali žiadny dar od pána Ľubomíra Blaška a ani od firiem, v ktorých figuroval. Celú túto vykonštruovanú kauzu vnímame ako nechutnú kampaň proti strane SMER – sociálna demokracia zo strany denníkov SME a Nový čas. SMER – sociálna demokracia už podal trestné oznámenia na redaktorov uvedených denníkov, rovnako sa pripravujú žaloby. Rovnaký postup strana uplatní aj voči iným médiám, ktoré budú tieto klamstvá preberať z denníkov SME a Nový čas. SMER – sociálna demokracia dnes požiadal denník SME o uverejnenie tlačovej opravy nepravdivých skutkových tvrdení. Denník SME totiž vo svojom vydaní v sobotu 15. mája 2010 priamo v titulku označil podnikateľa Ľubomíra Blaška za sponzora strany SMER – sociálna demokracia a to i napriek tomu, že denník disponoval stanoviskom strany, že politická strana nikdy od spomínaného pána žiadne peniaze nezobrala. Mediálne oddelenie strany SMER – sociálna demokracia
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.