20. 8. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Na Ukrajine je už viac ako týždeň nezvestný popredný novinár, ktorý bol známy ako vytrvalý kritik súčasného prezidenta Viktora Janukovyča. Ako píše internetová stránka Rádia Slobodná Európa/Rádia Sloboda (RFE/RL), Vasyla Klymenteva videli jeho kolegovia naposledy v Charkove 11. augusta, keď odchádzal na stretnutie, na ktorom mal získať fotografie nehnuteľností vo vlastníctve šéfa miestneho daňového úradu. Ďalší svedok tvrdí, že krátko po stretnutí videl novinára nasadať do cudzieho BMW. Odvtedy ho nik vrátane príslušníkov jeho rodiny nevidel. Charkovská polícia sa domnieva, že mohlo ísť o úkladnú vraždu. Klymentev je šéfredaktorom týždenníka Novyj Styl, ktorého novinári sa podieľali na odhalení viacerých káuz spojených so súčasnou mocou.

Televíznu moderátorku juhoafrickej verzie kvízu The Weakest Link známeho v Českej republike ako Nejslabší! Máte padáka!, našli mŕtvu v jej dome. Polícia zatiaľ nevie, či sa 45-ročná Fiona Coyne zabila sama alebo jej niekto pomohol. "Vyšetrovanie je stále otvorené a príčinu smrti budeme vedieť určiť až neskôr," uviedol kapitán Stephen Knap. Coyne pôsobila aj ako herečka a autorka hier. Aby získala prestížne moderátorské miesto, porazila 500 ďalších uchádzačov. Keď prácu dostala, letela do Londýna, aby mohla trénovať s moderátorkou britskej verzie programu Anne Robinson. V Juhoafrickej republike bola zbožňovaná a zároveň obávaná. Informácie zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. Ostrieľaného britského reportéra Raya Goslinga, ktorý vyhlásil v televíznom dokumentárnom filme, že vykonal eutanáziu svojho zomierajúceho milenca, obvinili z mrhania časom polície. Oznámila to dnes britská prokuratúra. Prokurátorka Helen Allenová informovala, že obvinený 70-ročný Gosling sa postaví pred súd 14. septembra. V programe britskej spravodajskej stanice BBC Gosling vo februári povedal, že zadusil svojho partnera, ktorý zomieral na AIDS. Reportér neuviedol meno muža ani miesto a čas incidentu. Prokurátorka oznámila, že polícia po odvysielaní dokumentárneho filmu uskutočnila rozsiahle vyšetrovanie prípadu a dospela k záveru, že neexistujú žiadne dôkazy potvrdzujúce Goslingovo priznanie. Namiesto toho však novinára a aktivistu za práva homosexuálov obvinili zo zbytočného zamestnávania polície, za čo môže dostať maximálny trest šesť mesiacov väzenia. Informovala agentúra AP.

Copyright © TASR 2010