27. 8. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Moskovská polícia zatkla piatich aktivistov Amnesty International, ktorí rozdávali pred hudobným koncertom írskej skupiny U2 letáky účastníkom koncertu. Policajná hovorkyňa Žanna Ožiminová vo štvrtok povedala, že aktivistov zatkli, pretože nemali potrebné povolenie. Po niekoľkých hodinách ich prepustili. Aktivisti rozdávali letáky a vyzývali účastníkov koncertu, aby podpísali petíciu, pomocou ktorej chcú prinútiť ruské orgány zatknúť vrahov novinárky Anny Politkovskej a ľudskoprávnej aktivistky Natalije Estemirovovej. Líder moskovského úradu Amnesty International Sergej Nikitin povedal, že manažment U2 ich pred stredajším vystúpením ubezpečil o platnosti všetkých potrebných povolení. Ruská polícia bežne rozháňa všetky protestné akcie.
V populárnom americkom sitcome Ako som spoznal vašu mamu (2005) si zahrá speváčka a tanečníčka Nicole Scherzinger, ktorá sa dostala do povedomia najmä ako líderka formácie The Pussycat Dolls. Pridá sa tak k spevákom a speváčkam, ktorí si v seriáli zahrali ako Britney Spears či Enrique Iglesias. Podľa dostupných informácií pritom v jej prípade nepôjde o malú úlohu. Tridsaťdvaročná Scherzinger stvárni postavu Jessicy Glitter, ktorá kedysi s kanadskou speváčkou Robin Sparkles tvorila duo Sparkles & Glitter. Robin Sparkles je umelecké meno seriálovej postavy Robin Scherbatsky, ktorú stvárňuje herečka Cobie Smulders. "Bude to tretia kapitola v kariére Robin Sparkles. Prequel pred piesňami Let's Go to the Mall a Sandcastles in the Sand," uviedol výkonný producent Craig Thomas pre magazín Entertainment Weekly. Epizóda, v ktorej si zahrá Scherzinger, sa bude volať Glitter a bude súčasťou šiestej série seriálu. V televízii ju uvedú v novembri. Len pred dvoma dňami tvorcovia Ako som spoznal vašu mamu potvrdili, že do seriálu sa vráti aj americká herečka Rachel Bilson a to opäť prostredníctvom postavy Tedovej bývalej lásky Cindy. Postava Cindy je v seriáli dôležitá, pretože v piatej sérii vyšlo najavo, že matkou Tedových detí bude jej niekdajšia spolubývajúca. Hľadanie matky detí hlavnej postavy Teda Mosbyho je ústrednou témou seriálu Ako som spoznal vašu mamu už od jeho úvodných častí. Informáciu zverejnila webová stránka aceshowbiz.com.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Bomba nastražená vo vozidle vybuchla dnes pred štúdiom mexickej televíznej stanice Televisa v meste Ciudad Victoria na severe krajiny. Incident si nevyžiadal zranenia, informovali miestne médiá. Dvaja očití svedkovia uviedli, že vozidlo po výbuchu zhorelo. Hlásateľ ranných správ kanálu Televisa Carlos Loret de Mola na sieti Twitter informoval, že susednú budovu explózia poškodila a došlo i k výpadku elektrického prúdu. K incidentu sa neprihlásila žiadna skupina. Drogové kartely v júli mesiac odpálili bombu v najnepokojnejšom meste krajiny Ciudad Juárez. K ďalšiemu výbuchu došlo začiatkom tohto mesiaca v Ciudad Victoria, hlavnom meste štátu Tamaulipas. Tamaulipas sa stáva najkrvavejším dejiskom vojny medzi drogovými kartelmi, uviedla tlačová agentúra Reuters, ktorá pripomenula júnovú politickú vraždu jedného z kandidátov vo voľbách v tomto regióne.
Druhý najčítanejší americký denník USA Today zníži v priebehu jesene početný stav zamestnancov o deväť percent, konkrétne sa rozlúči so 130 osobami. Vyplýva to z informácií Davea Hunka, vydavateľa periodika pre agentúru AP. Ide o najdrastickejšie znižovanie personálneho stavu v tomto periodiku v jeho takmer 30-ročnej histórii. Prepúšťanie sa dotkne redakcie, ako aj administratívy, avšak nevedno, v akom pomere, pretože to Dave Hunke nešpecifikoval. Denník, ktorý patrí k skupine Gannett Co., má celkovo 1500 zamestnancov.
Copyright © TASR 2010