17. 10. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký herec a spevák Matthew Morrison by chcel, aby si v seriáli Glee (2009) po jeho boku zahral Justin Timberlake. Morrison má celkom jasno aj v tom, akú úlohu by mal Timberlake ako hosťujúca hviezda dostať. "Vlastne by som bol rád, keby si zahral brata," prezradil. Matthew Morrison sa podľa vlastných slov interpretom hitov ako Cry Me a River či SexyBack, ktorého je veľkým fanúšikom, inšpiroval aj pri nahrávaní svojho albumu Bringing it to the Masses. Ten by mal vyjsť vo februári budúceho roku. Morrison nazval svoj štýl slovom Bublake - teda ako zmes hudby Justina Timberlakea a Michaela Bublého. Informáciu zverejnila webová stránka www.omgmusic.com.
Oficiálna spravodajská agentúra Severnej Kórey očividne otvorila webovú stránku v anglickom i španielskom jazyku. Nanajvýš neobvyklý krok má byť pravdepodobne najnovším pokusom o podporu online propagandy. Stránka Kórejskej ústrednej tlačovej agentúry (KCNA) bola v oboch jazykoch vo štvrtok dostupná na stránke http://175.45.179.68. Anglická verzia zobrazí na prvej strane severokórejského lídra Kima Čong-ila a ďalších predstaviteľov režimu na veľkej vojenskej prehliadke z minulej soboty v Pchjongjangu. Pri tejto príležitosti si dokonca uzavretá komunistická krajina pozvala vybraných zahraničných novinárov a televízie, aby o udalosti informovali a naživo ju vysielali. Cieľom bolo pravdepodobne svetu predstaviť Kimovho najmladšieho syna Kima Čong-una, ktorý sa na prehliadke objavil po boku svojho otca a podľa odhadov sa má čoskoro stať jeho nástupcom. Zatiaľ nie je jasné, či je prevádzkovateľom novej stránky skutočne KCNA. Nie je uvedená žiadna kontaktná e-mailová adresa. Oficiálna stránka KĽDR je uriminzokkiri.com. Severná Kórea je jednou z najuzavretejších krajín sveta, kde má len málo ľudí prístup k počítačom, nehovoriac o internete. Krajina však napriek tomu v poslednej dobe posilnila internetovú propagandu otvorením svojich účtov na populárnych webových stránkach, ako sú YouTube and Twitter. Väčšinou na nich útočí proti Južnej Kórei či Spojeným štátom.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.