19. 9. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americkí herci Courteney Cox a David Arquette pripravujú seriál, ktorý by mal byť obdobou populárneho sitcomu z 90. rokov Priatelia (1994 - 2004). Aj napriek tomu, že manželia Cox a Arquette v októbri 2010 oznámili odlúčenie po jedenástich rokoch manželstva, v tomto projekte sú ochotní spolupracovať. Hviezdy filmu Vreskot 4 (2011) to potvrdili pre internetový portál TVLine. Komediálny seriál s predbežným názvom 10 Years (v preklade 10 rokov) má "skúmať úspechy a nezdary vzťahov v rámci skupiny priateľov v rozpätí 10 rokov". O produkciu by sa mala postarať spoločnosť Cox a Arquetta Coquette Productions. Courteney Cox, ktorá hrala v Priateľoch, bude na novom seriáli pravdepodobne pracovať iba v zákulisí, keďže ešte stále je hlavnou hrdinkou seriálu Cougar Town (2009). Jej manžel by sa okrem produkovania tohto sitcomu v ňom mohol tiež objaviť. Podľa dostupných informácií herecká dvojica čoskoro začne projekt ich nového seriálu ponúkať televíznym spoločnostiam. Americká herecká dvojica sa zoznámila v roku 1996 počas nakrúcania snímky Vreskot, vzali sa o tri roky neskôr. Majú spolu šesťročnú dcéru Coco Riley. V júli sa do slovenských kín dostal štvrtý diel série Vreskot, v ktorom si obaja zopakovali svoje úlohy z predchádzajúcich troch snímok. Informácie zverejnila webová stránka Aceshowbiz.com. Predstaviteľ Charlieho Harpera v seriáli Dva a pol chlapa (2003) Charlie Sheen je otvorený myšlienke objaviť sa opäť v kedysi jeho sitcome - tentoraz ako hosťujúca hviezda. Nevadí mu ani fakt, že podľa dostupných informácií jeho postava hneď v prvej časti novej série zomrie. Ako v piatok povedal moderátorovi Mattovi Lauerovi z televízie NBC, páči sa mu jeho nápad, že by sa v seriáli nečakane objavil ako hosťujúci herec. "Rozhodne. Ak by to chceli alebo potrebovali, alebo si mysleli, že by to bol dobrý nápad, bol by som úplne za," povedal Sheen, ktorého tento rok zo seriálu vyhodili pre nezhody s jeho tvorcami. Dokonca ešte túto myšlienku rozvinul, keď doplnil, že možno by sa mohol objaviť v poslednej epizóde. Herec si je však vedomý informácií, podľa ktorých by jeho postava mala zahynúť v prvej časti nadchádzajúcej deviatej sérii. Dodal preto: "Teda, ak nebudem skutočne mŕtvy - ak nebude žiadna truhla na pohrebe či urna." Štyridsaťšesťročný Sheen však priznal, že je zvedavý, čo sa s Harperom stane. "Som skutočne zvedavý, čo sa 'mi' stane. Nepozerám sa na to iba s tým, že ako to urobia ďalej, ale aj na to, čo 'som' za 'sebou' zanechal a ako to zvládnu," vysvetlil Sheen. "Takže klobúk dolu, ak sa z toho vyvlečú," dodal. Na adresu Ashtona Kutchera, ktorý ho v Dva a pol chlapa nahradí ako miliardár so zlomeným srdcom Walden Schmidt, ktorý kúpi Harperov dom, povedal: "Myslím si, že bude skvelý. Myslím si, že má veľkú charizmu, skvelé komediálne načasovanie a je to veľmi pekný mladý muž." Nová séria Dva a pol chlapa bude mať premiéru v pondelok 19. septembra. Informácie zverejnila webová stránka Aceshowbiz.com.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Iránske úrady zatkli päť ľudí, ktorí pracujú pre britskú spravodajskú televíznu stanicu BBC, vysielajúcu v jazyku fársí. Podľa agentúry AP o tom dnes informovala iránska štátna televízia. Dnešná správa na webovej stránke štátnej televízie uviedla, že skupina piatich ľudí poskytovala BBC videá a negatívne správy o Iráne. Štátna televízia však neuvádzala celé mená zatknutých. Irán zablokoval uvedený kanál BBC a obvinil ho - a zároveň aj britskú vládu - z podnecovania masových protestov, ktoré vypukli v Iráne po sporných prezidentských voľbách z roku 2009. BBC aj britská vláda obvinenia odmietajú. Servis BBC v jazyku fársí nemá sídlo v Teheráne. Irán v posledných rokoch zadržal už mnohých novinárov a bloggerov. Fotoreportéri maďarských spravodajských serverov Index a Origo majú zakázaný vstup do budovy parlamentu aj do Domu poslancov. Dôvodom je skutočnosť, že dvaja fotoreportéri uvedených redakcií minulý týždeň počas prejavu premiéra Viktora Orbána v parlamente odfotografovali a zverejnili jeho rukopis. Podľa tohto rukopisu z ručne vyškrtaných a dopísaných častí potom redakcie analyzovali, aké reštrikcie ešte Orbán plánoval. Ako dnes uviedol Index, predseda parlamentu László Kövér z vládneho Maďarského občianskeho zväzu-Fidesz zakázal fotoreportérom tejto redakcie vstup do parlamentu. Origo zas napísal, že od 13. septembra nesmú vkročiť do parlamentu, ani do Domu poslancov, pretože porušili predpis, ktorý zakazuje zaznamenávať poznámky vystupujúcich poslancov s odvolaním sa na to, že tieto dokumenty „nemusia byť vždy verejné“. Predstavitelia redakcie Origo priznali, že jej spolupracovníci porušili pravidlá parlamentu, ktoré však označili za problematické. Premiérov prejav bol totiž tak významný, že verejnosť má podľa ich názoru jednoznačne právo na spoznanie tohto dokumentu a to aj s dilemou, ktorá vyplýva z Orbánových opráv, škrtov a poznamenaných alternatív. Podmienky spravodajstva zo zákonodarného zboru a pohyb novinárov v ňom významne sprísnil a obmedzil Kövér ešte na jar tohto roku po podobnom incidente s neželanou fotografiou premiéra Orbána.

Copyright © TASR 2011