15. 9. 2011

TV Choice Awards 2011

TV Choice Awards 2011
Dramatické fantasy Cena za ľudskosť (2008) vyhlásili v utorok na udeľovaní TV Choice Awards 2011 v Londýne za Najlepší dramatický seriál roka. Hlavnými hrdinami seriálu sú traja netradiční priatelia - duch Annie (Lenora Crichlow), upír Mitchell (Aidan Turner) a vlkolak George (Russell Tovey), ku ktorým počas druhej sezóny pribudla Georgeova priateľka Nina (Sinead Keenan). V marci tvorcovia potvrdili, že na rok 2012 pripravujú štvrtú sériu. Ocenenie pre Najlepší nový dramatický seriál získal trojdielny Sherlock (2010) s Benedictom Cumberbatchom a Martinom Freemanom v hlavných úlohách. Ďalšie tri epizódy nového - moderného, spracovania príbehov Sherlocka Holmesa a doktora Johna Watsona by sa mali dostať na televízne obrazovky v roku 2012. Najlepším rodinným dramatickým seriálom roka sa stalo sci-fi Pán času (2005), pričom druhé ocenenie preň získala škótska herečka Karen Gillan. Predstaviteľka Amy Pond - spoločníčky jedenásteho Doktora (Matt Smith), zvíťazila v kategórii Najlepšia herečka. TV Choice Award pre Najlepšieho herca si prevzal David Tennant za hlavnú úlohu v štvordielnom dramatickom miniseriáli Single Father (2010). Štyridsaťročný Škót, známy najmä ako desiaty Doktor zo seriálu Pán času, si v ňom zahral otca štyroch detí, ktorý po tragickej smrti manželky ostane na všetko sám. Najviac cien si však z utorkového galavečera odniesol seriál EastEnders, ktorý získal tri ocenenia, vrátane trofeje pre Najlepšiu soap operu. Ďalšie dve ceny pre "nekonečný seriál", ktorý na britských ostrovoch vysielajú už od roku 1985, získali Shane Richie v kategórii Najlepší herec v soap opere a predstaviteľka jeho televíznej manželky Jessie Wallace v kategórii Najlepšia herečka v soap opere. Dve ceny získal seriál Coronation Street, ktorý je na britských televíznych obrazovkách od roku 1960. Ocenili ho v kategórii Najlepšia dejová línia soap opery za príbeh so zrážkou električiek, ktorý tvorcovia pripravili k 50. výročiu seriálu. Druhú trofej pre Coronation Street získala Paula Lane v kategórii Najlepší nováčik v soap opere.
Prehľad víťazov a víťaziek TV Choice Awards 2011:
Najlepšia reálna zábavná šou: Top Gear ; Najlepší herec: David Tennant (Single Father) ; Najlepšia herečka: Karen Gillan (Pán času) ; Najlepší komediálny seriál: The Inbetweeners ; Najlepšia denná šou: The Jeremy Kyle Show ; Najlepší dramatický seriál: Cena za ľudskosť ; Najlepšia zábavná šou: Celebrity Juice ; Najlepší rodinný dramatický seriál: Pán času ; Najlepšia šou o varení: Jamie's 30 Minute Meals ; Najlepšia televízna súťaž: The Cube ; Najlepšia lifestylová šou: Come Dine With Me ; Najlepší nový dramatický seriál: Sherlock ; Najlepšia reality šou: The Apprentice ; Najlepšia soap opera: EastEnders ; Najlepší herec v soap opere: Shane Richie (EastEnders); Najlepšia herečka v soap opere: Jessie Wallace (EastEnders) ; Najlepší nováčik v soap opere: Paula Lane (Coronation Street) ; Najlepšia dejová línia soap opery: zrážka električiek - 50. výročie Coronation Street ; Najlepšia talentová šou: Britain's Got Talent
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.