17. 10. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Reklamný prúžok (banner ad) sa prvýkrát objavil na obrazovkách počítačov 25. októbra 1994 na stránke internetového magazínu HotWired.com. Prvé peniaze za túto formu reklamy ponúkla magazínu spoločnosť AT&T a tak sa dostala na naše obrazovky beštia v podobe podlhovastého inzertného obrázku najčastejšie veľkosti 468x60 pixelov. Odvtedy reklamné pásiky z obrazoviek žmurkajú a mámia zvukom alebo vtipnou animáciou s cieľom priviesť nás na stránku s informáciami o tovare, službe, firme alebo spoločnosti, ktorá by sa pre nás mala stať nevyhnutnou. Keď sa reklamné bannery objavili, konzumenti na ne klikali často. Postupne sa však začala objavovať tzv. "bannerová slepota", keď internetoví užívatelia prestali túto reklamu vnímať. Vtedy začala reklama útočiť aj v podobe rolovacích plôšok krátkodobo prekrývajúcich text. Keďže niekedy takáto reklama obťažuje, objavili sa prostriedky na jej filtrovanie. Ich používanie je však témou polemík, pretože najmä z reklamy sú niektoré médiá (aj internet) živé.

Copyright © TASR 2011 Americká herečka Shannen Doherty, známa predovšetkým ako Brenda Walsh zo seriálu Beverly Hills 90210 (1990 - 2000), sa v sobotu vydala za fotografa celebrít Kurta Iswarienka. Svadba sa konala na v kalifornskom Malibu. Herečkini priaznivci si budú môcť obrad pozrieť v poslednej epizóde plánovanej reality šou, ktorú odvysiela televízia WEtv. Šou bude zachytávať život herečky s jej snúbencom, ponúkne tiež pohľad do zákulisia ich svadby, vďaka čomu budú môcť sledovať prípravy herečky na jej veľký deň, plánovanie svadby či vyberanie svadobných šiat, ale aj prestavbu domu v Malibu. Pre 40-ročnú herečku to bol už tretí sobáš. Od septembra 1993 do apríla 1994 bola vydatá za Ashleyho Hamiltona, syna herca Georgea Hamiltona. Neskôr bola tiež sedem mesiacov manželkou producenta Ricka Solomona, ich manželstvo anulovali v roku 2003. Informácie zverejnila webová stránka magazínu People

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Belgický verejnoprávny vysielateľ (televízia + rozhlas) VRT v budúcom roku začne vysielanie tretieho kanálu. Bude to špeciálny športový kanál nazvaný Sporza. Hovorca televízie povedal, že kanál bude zameraný predovšetkým na vysielanie živých prenosov z belgického športu, vrátane olympijských hier v Londýne v roku 2012, Tour de France v roku 2012 a z európskeho futbalového pohára. V súčasnej dobe VRT používa značky Sporza pre športové spravodajstvo. Presný dátum štartu kanálu nie je doposiaľ stanovené, ale malo by začať v na jar 2012. VRT rovnako ako väčšina verejnoprávnych médií v Európe sa stretáva s rozpočtovými škrtmi. Finančné prostriedky pre nový kanál by mohlo posilniť plánované odovzdanie vysielacích rádiových frekvencií na krátkych vlnách (Radio Vlaanderen Internationaal) v prospech privátnych vysielateľov.

Zdroj: Broadband TV News