18. 11. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Ratingová agentúra Standard & Poor 's zmenila výhľad Central European Media Enterprises na negatívny . Ako dôvody agentúra cituje zhoršené makroekonomické podmienky a likviditu spoločnosti. Zatiaľ čo v súčasnosti hodnotí likvidity spoločnosti ako dostatočnú, uvádza, že by sa mohla znížiť z dôvodu splatnosti niektorých dlhopisov pod nutnou hranicu v budúcom roku. Akcie spoločnosti (BAACETV) odpisujú 6,69% na 173,55 Kč.
Zdroj: Reuters
Britský komik Ricky Gervais sa po tretí raz za sebou ocitne v úlohe moderátora slávnostného ceremoniálu udeľovania cien Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA). Divákov a diváčky bude odovzdávaním Zlatých glóbusov sprevádzať aj napriek vlne kritiky, ktorú si vyslúžil po tom, ako si pri svojich vtipoch vzal na mušku niekoľko veľkých mien šoubiznisu. "Ricky je nadšený, že sa vracia späť. Povedal, že na Zlatých glóbusoch sa zabával ako nikdy," uviedol Doug Vaughan z televízie NBC, ktorá bude slávnostný večer 15. januára 2012 naživo vysielať. Ricky Gervais je známy najmä vďaka britskému seriálu The Office (2001 - 2003). Okrem toho, že v ňom stvárnil Davida Brenta, podieľal sa i na produkcii, scenári a réžii. Zároveň je výkonným producentom americkej verzie seriálu, ktorú začali vysielať v marci 2005. Na svojom konte má aj komédie The Invention of Lying, na ktorej sa podieľal ako režisér a scenárista, a zároveň si v nej zahral jednu z hlavných postáv či Cemetery Junction (2010), na ktorej ako režisér a scenárista spolupracoval so Stephenom Merchantom. Dvojica pripravuje aj nový seriál Life's Too Short, ktorého prvú epizódu odvysielali vo Veľkej Británii 10. novembra. Informácie pochádzajú z webovej stránky http://www.goldenglobes.org/

Seriál Mestečko South Park (1997) bude pokračovať minimálne do roku 2016. Trey Parker a Matt Stone budú naďalej pracovať na každej epizóde ako scenáristi, režiséri a editori. "Kolektívny duch geniality Matta a Traya nemá hraníc," uviedla prezidentka televízneho kanálu Comedy Central Michele Ganeless. "Týždeň čo týždeň, sezónu po sezóne pokračujú v prekvapovaní fanúšikov South Parku, teda aj nás v Comedy Central. Tešíme sa, že dobrodružstvá Stana, Kylea, Kennyho a Cartmana budú pokračovať do roku 2016," dodala. "Comedy Central je naším domovom už 15 rokov a túto prácu máme veľmi radi. South Park je úžasný a my sa už nevieme dočkať ďalšej práce," uviedli vo svojom vyhlásení tvorcovia seriálu ovenčeného štyrmi cenami Emmy Parker a Stone. Informácie zverejnila webová stránka AceShowbiz.com.

Americký seriál Kosti (2005) bude podľa zistení magazínu The Hollywood Reporter pokračovať aj ôsmou sériou. Televízne štúdiá spoločnosti 20th Century Fox sa s hercami a herečkami stvárňujúcimi vedľajšie postavy dohodli na zvýšení platov. Kým doteraz Michaela Conlin (Angela Montenegrová), T.J. Thyne (doktor Hodgins), Tamara Taylor (doktorka Saroyanová) a John Francis Daley (doktor Sweets) zarábali od 30-tisíc do 40-tisíc amerických dolárov za epizódu, podľa novej zmluvy to je okolo 50-tisíc. Toto zvýšenie pritom platí aj spätne na prvé časti siedmej série, ktorej nakrúcanie museli posunúť pre tehotenstvo predstaviteľky doktorky Temperance "Kosti" Brennanovej, herečky Emily Deschanel. Vo štvrtok v USA odvysielali tretiu časť siedmej série populárneho seriálu. David Boreanaz, ktorý v seriáli hrá špeciálneho agenta Seeleyho Bootha, dostáva podľa TV Guide Magazine za každú časť okolo 200-tisíc dolárov. Plat Deschanel je vraj o niečo nižší.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.