29. 4. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



V mexickom štáte Veracruz v sobotu objavili mŕtve telo novinárky. Informovala o tom agentúra Associated Press.Televízia Fox potvrdila, že seriál Fringe bude pokračovať. Piata a zároveň posledná séria bude mať trinásť epizód a tvorca a producent J. J. Abrams sľubuje "divoký a napínavý" koniec. "Fringe je výnimočne kreatívnym seriálom, ktorý si urobil meno ako jedna z najnápaditejších televíznych drám. Návrat s poslednými 13 dielmi nám umožní priniesť vystupňovaný záver, ktorý si jeho vášniví a verní fanúšikovia zaslúžia," vyjadril sa riaditeľ spoločnosti Fox Kevin Reilly. Z ďalšej série sa teší aj Abrams. "Sme nadšení a viac než vďační, že Fox - a naši fanúšikovia - urobili z nemožného možné," povedal. Sci-fi seriál sleduje agentov FBI z divízie Fringe, ktorá sa zaoberá takzvanou 'okrajovou vedou'. Tí sa snažia nezvyčajnými vyšetrovacími technikami vyriešiť sériu nevysvetliteľných a často desivých udalostí zvaných Vzorec, ktoré sa dejú po celom svete. Nechýbajú témy ako paralelný vesmír, manipulácia DNA či teleportácia. V seriáli hrá napríklad Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble, Lance Reddick, Jasika Nicole či Blair Brown. 
Regina Martinezová pracovala pre Proseco, jeden z najstarších a najvplyvnejších investigatívnych časopisov v krajine. Jej reportáže sa často týkali obchodu s narkotikami.
Martinezovej telo našli v kúpeľni jej domu, pričom na ňom boli viditeľné stopy úderov a dusenia.
Miestne úrady začali prípad vyšetrovať.







Copyright © TASR 2012



Kuvajtský súd udelil vo štvrtok miestnej televíznej stanici astronomickú pokutu, ktorá sa vyšplhala až do výšky 500-tisíc dinárov, teda v prepočte viac ako 1,3 milióna eur. Dôvodom bol televízny príspevok, ktorý podľa sudcov urážal kráľovskú rodinu. Program odvysielala televízia SCOPE TV ešte v októbri 2010. Autor dokumentu Talál as-Saíd v ňom obviňuje členov vládnucej dynastie as-Sabáhovcov z pokusu o zvrhnutie vlády pred 50 rokmi. Sídlo televíznej stanice po odvysielaní programu členovia kráľovskej rodiny údajne prehľadali a zaútočili na jej zamestnancov. Kuvajt je konštitučnou monarchiou, členov parlamentu však obyvatelia volia priamo. Blízkovýchodnej, prevažne arabskej krajine bohatej na ropu vládnu as-Sabáhovci nepretržite už od 18. storočia.
 
 
 
 
© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.