25. 6. 2012

TASR NEWS

TASR NEWS


Nová mobilná aplikácia verejnoprávnej Tlačovej agentúry SR (TASR) Teraz.sk pre iPhone sa už druhý deň po uvedení na trh vyšplhala na prvé miesto v rebríčku najsťahovanejších programov posledných dní v Apple App Store na Slovensku.
"Fakt, že naša aplikácia sa stala najsťahovanejšou hneď po uvedení, znamená, že o kredibilné verejnoprávne spravodajstvo TASR je na Slovensku záujem aj v prostredí nových médií. Nazdávam sa, že tadiaľ vedú cesty ďalšieho rozvoja smerom k verejnosti," povedal o aplikácii generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Aplikácia má podľa neho ešte viac priblížiť agentúrne spravodajstvo slovenskej verejnosti.
Ide už o druhú bezplatnú aplikáciu verejnoprávnej tlačovej agentúry, ktorá čerpá obsah zo spravodajského portálu Teraz.sk. Pred mesiacom TASR sprístupnila aplikáciu pre mobilné zariadenia, ktoré fungujú na platforme Android.
Správy z portálu Teraz.sk sú v aplikácii triedené podľa aktuálnosti, čítanosti, dôležitosti a podľa rôznych sekcií. Dostupné sú aj fotogalérie a správy zo školského servisu. Obsah sa dá čítať ako v knihe, jedným potiahnutím prsta. V nastaveniach programu sa všetky správy dajú jedným kliknutím zdieľať na sociálnych sieťach alebo prostredníctvom e-mailu.
Spravodajský portál Teraz.sk počas troch mesiacov prevádzky zaznamenal viac ako milión návštev, z nich bola viac ako polovica unikátnych návštevníkov, ktorí si pozreli takmer päť miliónov stránok. Najviac ľudí prišlo na portál Teraz.sk v máji, keď takmer štvrť milióna unikátnych návštevníkov si prezrelo viac ako 1,5 milióna stránok.
Spravodajský web TASR ponúka najzaujímavejšie správy zo servisu agentúry vrátane videí a fotogalérií. Teraz.sk je zároveň rozšírením služieb verejnosti, ktoré TASR poskytuje.

Copyright © TASR 2012