5. 10. 2012

Workshop 2012

Workshop 2012




Dolnom Kubíne dnes popoludní slávnostne otvorili 14. ročník festivalu prehliadky tvorby lokálnych televíznych staníc Slovenska Workshop 2012. Metropola Oravy je hostiteľom tohto festivalu už piaty rok za sebou.
Workshop je každoročnou príležitosťou pre lokálne a regionálne televízne stanice, aby predstavili svoju tvorbu. Prostredníctvom odborných analýz, hodnotení a diskusií o jednotlivých súťažných príspevkoch zároveň ponúka ich tvorcom spätnú väzbu, ktorú môžu využiť pri svojej ďalšej práci.
Na tohtoročnom Workshope sa zúčastňuje 27 televízií, ktoré sú členmi organizátorskej inštitúcie – Spolku lokálnych televíznych staníc Slovenska (LOToS). Program Workshopu 2012 je rozdelený dva dni – piatok (5.10.) a sobotu (6.10.). "Do súťažnej prehliadky prihlásili televízie celkovo 69 príspevkov, ktoré sú zaradené do štyroch kategórií – dokument, spravodajstvo, publicistika a reklama," uviedla riaditeľka festivalu Nataša Petrová. "Najsilnejšie sú obsadené kategórie dokument, kde je 20 príspevkov, spravodajstvo - 21, nasleduje publicistika, kde je 17 súťažných projekcií a najmenej príspevkov je v sekcii reklama, kde je 10 prihlásených diel," spresnila Petrová.
Hodnotiť jednotlivé príspevky bude odborná porota, ktorej členmi sú aj známe "televízne" mená – Dušan Karolyi, Stanislava Benická, Ľubor Marko či Lenka Poláková z Českej televízie. Okrem odbornej poroty vyhlási najlepších aj Literárny fond, ktorý v každej kategórii udelí finančnú prémiu a cenu.
Súčasťou festivalu je aj diskusia so zástupcami Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) a prezentácia noviniek a inovácií v oblasti filmovej a televíznej techniky.

Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Spolok lokálnych televíznych staníc Slovenska (LOToS). Finančnú podporu festivalu poskytla Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation (NOS-OSF).


Copyright © TASR 2012