18. 1. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 

Otvárací ceremoniál Európskeho hlavného mesta 2013 v Košiciach si budú môcť záujemcovia pozrieť aj cez internet. Realizačný tím sa rozhodol sprostredkovať víkendové (18.-20. januára) dianie za pomoci internetovej televízie MeToo.sk.
"Keď Američania v roku 1969 pristáli na Mesiaci, pokryla televízia BBC túto desaťdňovú udalosť 27 hodinami televízneho vysielania. Doba pokročila a my budeme vysielať z Planéty Košice nepretržite až 60 hodín," uviedol dnes vedúci sekcie pre PR a médiá organizácie Košice 2013 Tomáš Čižmárik.
Diváci budú mať možnosť sledovať online aj dva hlavné programy - Oficiálne otvorenie Košice – EHMK 2013 v Štátnom divadle o 16.00 h a od 18.00 h Veľkú otváraciu show pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici. Okrem toho internetová televízia odvysiela od piatku do nedele desiatky podujatí za účasti domácich aj zahraničných umelcov. Štáby MeToo.sk sprostredkujú divákom neopakovateľné zážitky z klubových koncertov, divadelných predstavení, odvážnych módnych prehliadok, ako i vernisáží mladých či ostrieľaných výtvarníkov. Tím MeToo.sk má 25 členov a pokúsi sa dosiahnuť rekord počtom 100 odvysielaných podujatí v priebehu troch dní.
"Otvárací ceremoniál EHMK 2013 – Košice bude doteraz najväčším a najťažším online podujatím MeToo.sk po technickej, personálnej aj produkčnej stránke," uviedol konateľ internetovej televízie Marcel Para.
Prostredníctvom panoramatickej kamery už môžu diváci sledovať prípravy hlavného pódia na linke http://www.metoo.sk/OC2013-panorama. Vysielanie bude možné sledovať http://www.metoo.sk/OC2013, ako aj na webe EHMK www.kosice2013.sk. Všetky zosnímané podujatia budú uložené v archíve internetovej televízie.


Copyright © TASR 2012