11. 5. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Všetky nezávislé noviny v Libérii včera na protest proti hrozbám a urážkam tamojšieho šéfa bezpečnosti vyšli s čiernou prednou stranou. Informovala o tom agentúra AP.
Othello Warrick, riaditeľ prezidentskej bezpečnostnej služby, údajne novinárom odkázal: "Buďte opatrní, pretože vy máte svoje perá, ale my máme svoje zbrane."
Warrick neskôr vydal vyhlásenie, v ktorom hovorí, že nemal v úmysle ohroziť život žiadneho novinára. Miestne žurnalistické združenie Press Union of Liberia oznámilo, že novinárska obec je "pobúrená a vystrašená".
Do protestu proti vláde sa zapoja aj libérijské rádiá a televízne stanice, a to tak, že každý deň, počnúc dneškom, prerušia na dve hodiny svoje vysielanie. Minister informácií uviedol, že západoafrická krajina urobila všetky dostupné opatrenia, ktoré majú zabezpečiť slobodu tlače a slova.

Copyright © TASR 2013



Americká televízia Adult Swim má v pláne "zanimovať" bývalého skvelého amerického pästiara Mika Tysona. Štyridsaťšesťročný Tyson bude vystupovať ako detektív, ktorému prepožičia svoj hlas, v seriáli "Mike Tyson Mysteries" (Záhady Mika Tysona). Jeho neoddeliteľným spoločníkom bude hovoriaci holub. Seriál je pripravovaný na ďalšiu sezónu, no dátum premiéry prvej časti zatiaľ nestanovili.


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.