12. 12. 2013

TASR NEWS

TASR NEWS


Výbor Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá oznamuje, že podľa zákona o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky (TASR) treba zvoliť štyroch členov Správnej rady TASR. Výbor očakáva do 17. januára návrhy na kandidátov, z ktorých NR SR zvolí štyroch členov Správnej rady TASR. Návrhy môžu predkladať právnické osoby pôsobiace v oblasti médií, kultúry, audiovízie, vedy, vzdelávania, rozvoja a ochrany duchovných hodnôt, ľudských práv, reprezentujúce alebo zastupujúce profesijné združenia, národnostné menšiny alebo etnické skupiny, iné menšiny alebo registrované cirkvi a náboženské spoločnosti, agentúru SITA o tom informoval komunikačný odbor NR SR.
Navrhnutí kandidáti musia byť odborníkmi buď v oblasti práva, ekonómie, žurnalistiky alebo odborníkmi v oblasti informačných technológií. Predkladané návrhy musia byť v súlade so zákonom o TASR. "Za odborníka sa považuje fyzická osoba, ktorá má vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, najmenej päť rokov odbornej praxe a tri roky riadiacej praxe v požadovanej oblasti, ktorú zvolený kandidát bude v 
správnej rade zastupovať," informoval ďalej odbor komunikácie s médiami a verejnosťou kancelárie NR SR. 
Návrhy musia okrem iného obsahovať aj štruktúrovaný životopis, oblasť, ktorú bude kandidát zastupovať, výpis z registra trestov a podmienkou je napríklad aj päťročná odborná prax a trojročná riadiaca prax v požadovanej oblasti. Návrhy kandidátov na členov Správnej rady TASR s požadovanými údajmi treba poslať Výboru NR SR pre kultúru a médiá do 17. januára 2014 v zatvorenej obálke s označením "Voľba členov Správnej rady Tlačovej agentúry Slovenskej republiky".

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.