14. 5. 2014

ART FILM FEST NEWS

ART FILM FEST NEWS

To najlepšie z východoázijskej mainstreamovej produkcie prinesie na tohtoročnom medzinárodnom filmovom festivale Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne sekcia Prísľuby z východu. Podľa PR manažérky agentúry Forza Zuzany Čižmárikovej sa návštevníci festivalu môžu tešiť na komédiu o láske k jedlu, napätie v ringu a uliciach veľkomesta, poctu klasickému yakuza filmu či sarkastický pohľad na rodinné hodnoty na ázijský štýl.
Sekcia Prísľuby z východu si počas predchádzajúcich ročníkov našla nielen svojich divákov, ale aj svojich filmárov, ktorí vytrvalo nakrúcajú divácky zaujímavé "komerčné" filmy a získavajú si obľubu aj u slovenského publika. "Ak všeobecne platí, že opakovanie je matkou múdrosti, v prípade Prísľubov z východu sa opakovanie stáva matkou zaujímavosti. Opakovanie režisérov, žánrov, ale aj štylizovania filmov v časovom priereze sekcie pekne ukazuje lokálne preferencie a aj náznaky v ďalšom smerovaní jednotlivých kinematografií," uviedli zostavovatelia sekcie Kristína Aschenbrennerová a Adrián Žiška.
Tento rok sekcia ponúkne možnosť opätovného stretnutia sa s japonským režisérom Sionom Sonom (Pod vplyvom lásky), hongkonskými Pang Ho Cheungom (Láska na dva ťahy, Láska na dve mestá) a Dante Lamom (Informátor), ako aj s Indonézanom z Walesu Garethom Evansom (Merantau – Skúška dospelosti, Prepadovka).
Tohtoročný Art Film Fest prinesie divákom film Siona Sona Do poslednej kvapky krvi, vo filme Aberdeen si režisér Pang Ho Cheung posvieti na neveru, starnutie, ideály krásy a šikanu. Aberdeen bol otváracím filmom na Medzinárodnom filmovom festivale v Hongkongu.
V poradí 22. ročník medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest usporiada nezisková organizácia Art Film a agentúra Forza v dňoch 21. – 27. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne. Spoluorganizátormi sú mestá Trenčianske Teplice a Trenčín, ako aj Kúpele Trenčianske Teplice.

Copyright © TASR 2014