16. 5. 2014

RTVS reaguje na tvrdenia spoločnosti UPC, ktoré sa dnes objavili vo viacerých slovenských médiách.


RTVS reaguje
 
na tvrdenia spoločnosti UPC, ktoré sa dnes objavili vo viacerých slovenských médiách.

Spoločnosti UPC bol v stredu 14. mája, ešte pred odvysielaním stanoviska generálneho riaditeľa RTVS počas prestávky hokejového zápasu Slovensko – Nórsko, adresovaný oficiálny list RTVS a UPC prevzatie tohto listu potvrdila. UPC bola teda vopred a včas informovaná o výhradách RTVS voči jej marketingovej kampani.

UPC ďalej vo svojich mediálnych stanoviskách tvrdí, že HD obsah RTVS extra nespoplatňuje a ponúka program RTVS v rámci základného balíka. RTVS je však presvedčená, že dôkazom o zavádzaní v tejto marketingovej kampani je samotný text reklamného e-mailu, ktorý spoločnosť UPC svojim klientom rozposielala „Sledujte hokej v HD kvalite už za 9,90€ mesačne.“ RTVS takto naformulované reklamné posolstvo považuje za zavádzajúce a poškodzujúce právo divákov na bezplatný a bezbariérový prístup k programu RTVS.

Za maximálne nevhodné považujeme tvrdenie UPC o snahe RTVS „spoplatniť HD vysielanie pre káblových operátorov“. Opak je pravdou. Neustále zdôrazňujeme, že prístup našich divákov k obsahu RTVS je okrem mesačných úhrad za služby RTVS (koncesionársky poplatok) bezbariérový, diváci teda nemusia platiť žiadne extra poplatky, ani za HD vysielanie, za ktoré si platia už v rámci koncesionárskych poplatkov. Pripomíname, že pred Majstrovstvami sveta v hokeji 2014 RTVS na obdobie 3 mesiacov zakúpila HD vysielanie prostredníctvom satelitu, aby poskytla svojim divákom maximálny zážitok z vrcholových športových podujatí v letnej sezóne.