1. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala hovorcu Brazílskej konfederácie (CBF) Rodriga Paivu dištancom na jeden zápas za fyzickú konfrontáciu s čilským útočníkom Mauriciom Pinillom mimo hracej plochy počas polčasovej prestávky sobotňajšieho osemfinále majstrovstiev sveta.
Paiva sa nebude môcť zúčastniť na piatkovom štvrťfinálovom súboji Brazílie proti Kolumbii vo Fortaleze. "Dostal niečo ako červenú kartu počas zápasu," uviedla hovorkyňa FIFA Delia Fischerová. Paiva tvrdil, že do Pinillu, ktorý sa dostal na ihrisko v 87. min stretnutia, strčil v sebaobrane. Zároveň poprel, že prišlo k nejakým úderom. Do konfrontácie sa podľa Paivu zapojilo viacero aktérov, keď hráči oboch mužstiev odchádzali do šatní na štadióne Mineirao v Belo Horizonte.
Brazília postúpila do štvrťfinále po úspešne zvládnutom penaltovom rozstrele (3:2). Po predĺžení sa duel skončil nerozhodne 1:1.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Svetoznámy britský fyzik Stephen Hawking sa má pripojiť ku komediálnej hereckej skupine Monty Python na jej živých vystúpeniach, ktoré jej členovia organizujú 30 rokov po svojom rozpade a ktoré sa začnú už v utorok v Londýne.
"Je to veľký fanúšik Monty Pythonovcov, preto sme ho požiadali, aby sa k nám pridal, a on do minúty povedal áno," oznámil jeden z členov skupiny, 71-ročný Eric Idle novinárom na  tlačovej konferencii. Citovala ho agentúra DPA.
Idle a zvyšní štyria členovia komediálnej spoločnosti - John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones a Michael Palin - spolupracujú na novom projekte prvýkrát po 30 rokoch. Vystúpení bude desať a uskutočnia sa v londýnskej O2 Arena.
Šiesty člen spoločnosti, Graham Chapman, zomrel na rakovinu v roku 1989.
Cleese na tlačovej konferencii povedal, že šou má motto "jeden to má za sebou, piati vystúpia" a jej súčasťou budú zmeny scény počas predstavenia, špeciálne efekty, orchester či desiatky tanečníkov.
"Je to oveľa komplikovanejšie a veľkolepejšie, než sme si pri prvom čítaní scenára predstavovali," dodal Cleese.
Predstavenie bude obsahovať aj mnoho starých žartov, ktoré vie veľa fanúšikov naspamäť, a tiež klasických výstupov, ako informoval Idle.
"Bolo by čudné pokúšať sa v tomto veku napísať niečo lepšie, než sú naše najlepšie kusy," dodal Idle.
Spoločnosť sa stala slávnou vďaka komediálnemu seriálu so svojráznym humorom Monty Python's Flying Circus (Lietajúci cirkus Montyho Pythona), ktorý vysielala britská televízia BBC od roku 1969 do roku 1974. Úspech malo aj niekoľko ich filmov: Monty Python a Svätý grál (1975), Život Briana (1979) či posledné dielo v pôvodnej zostave Zmysel života (1983).

Copyright © TASR 2014