10. 10. 2014

HOVORCA ROKU 2014

HOVORCA ROKU 2014
Hovorcom roka v štátnej správe je hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová. V kategórii samospráva a neziskový sektor získal prvenstvo Ľubomír Andrassy, ktorý hovorí za bratislavského primátora. V súkromnom a komerčnom sektore triumfovala hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny Zuzana Eliášová. Informovali o tom organizátori ôsmeho ročníka ankety Hovorca roka.
Andrassy zvíťazil už po štvrtý raz, čím sa stal najúspešnejším hovorcom v histórii ankety. Eliášová si odniesla druhé víťazstvo vo svojej hovorcovskej kariére. Donevová je medzi víťazmi nováčik. Mená najlepších hovorcov tohto roka oznámili na dnešnej Made in Media party v Bratislave.
Najlepších hovorcov v troch kategóriách vybrala deväťčlenná odborná porota. Titul TOP Hovorca roka tento rok neudeľovala, hlasovanie o hovorcovskú Malinu organizátor ankety - Asociácia hovorcov Slovenska - v tomto roku neorganizoval.
"V ôsmom ročníku ankety odborná porota vybrala víťazov z nominácií, o ktorých v každej z kategórií rozhodli novinári v hlasovaní na www.mojhovorca.sk," vysvetlil predseda asociácie Milan Vanga.
Cieľom ankety je poukázať na pozitívne príklady profesionálnej a transparentnej komunikácie hovorcov a oceniť tých, ktorí prispievajú ku kvalite informovania verejnosti. "Víťazi ankety sú zároveň vzormi pre svojich kolegov, ktoré ich motivujú k zlepšovaniu komunikácie s verejnosťou prostredníctvom médií," doplnil.

Copyright © TASR 2014