29. 5. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka
Viac ako tri mesiace od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa polícia v utorok vrátila do ich rodinného domu vo Veľkej Mači, kde je naplánovaná rekonštrukcia. Informuje o tom spravodajský portál Topky.sk.
Portál pripomenul, že polícii sa stále nepodarilo objasniť brutálny trestný čin. Okrem polície sa na miesto činu vracajú ďalší ľudia. Medzi nimi sú právny zástupca zavraždených Daniel Lipšic aj otec nebohého investigatívneho novinára Jána Kuciaka.
„Polícia uzatvorila ulicu i okolie domu. Vchod do ulice zabezpečili páskami, za ktoré nikoho nepúšťajú," uvádza portál. Dvojnásobná vražda sa tu odohrala 21. februára. V jej dôsledku odstúpil z postu predsedu vlády Robert Fico a z postu ministra vnútra Robert Kaliňák (obaja Smer-SD).
Odišla aj Ficova asistentka Mária Trošková a Viliam Jasaň. V polícii odstúpil z postu šéfa protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer a padla aj hlava policajného prezidenta Tibora Gašpara. Po celej krajine, ale aj v zahraničí, sa organizovali protesty a spomienkové pochody, pripomenuli Topky.sk.


Copyright ©TASR 2018