19. 9. 2019


RTVS NEWS

Športová jeseň na obrazovkách RTVS bude patriť futbalu a hokeju, na svoje si prídu aj fanúšikovia atletiky či cyklistiky. Futbalové a hokejové športové prenosy majú na obrazovkách RTVS svoje miesto už od začiatku jesennej sezóny. RTVS pravidelne prináša zápasy futbalovej Fortuna ligy, ale aj súboje hokejistov v domácej Tipsport lige. Futbaloví priaznivci si budú môcť pozrieť záverečné súboje slovenských reprezentantov o postup na EURO 2020, aj všetky zostávajúce zápasy futbalovej 21tky. RTVS odvysiela aj zápasy bratislavského Slovana v Európskej futbalovej lige, prvý si diváci budú môcť pozrieť z Tehelného poľa už vo štvrtok 19. septembra, keď sa Slovanisti stretnú s tímom istanbulského Besiktasu.
Už od stredy, 18. septembra, sa cyklistickí fanúšikovia môžu tešiť na 63. ročník Okolo Slovenska. Z najvýznamnejších cyklistických pretekov na Slovensku odvysiela RTVS priame prenosy z časovky v Bardejove a tiež zo záverečnej etapy v sobotu z Hlohovca do Senice. Vo štvrtok a v piatok, keď sa prenos nevysiela, ponúkne RTVS divákom 15-minútový zostrih najatraktívnejšieho diania vždy v primetimeovom čase na Dvojke. „Sme veľmi radi, že sa opäť môžeme podieľať na čoraz úspešnejšom príbehu týchto pretekov, na ktoré opäť zavíta najúspešnejší cyklistický tím posledných rokov Deceuninck – Quick-Step, či Bora – hansgrohe s výraznou slovenskou účasťou. Pred kamerami RTVS sa však predstaví aj množstvo ďalších hviezd svetovej cyklistiky v poslednej skúške pred majstrovstvami sveta,“ povedal Pavol Gašpar, tímlíder pre priame prenosy. Bezprostredne po Okolo Slovenska sa cyklistickí priaznivci môžu tešiť aj na tri prenosy zo spomínaného šampionátu v Anglicku: časovku jednotlivcov, tímovú časovku a najmä preteky jednotlivcov aj s Petrom Saganom a jeho útokom na štvrtý dúhový dres majstra sveta.
Aj atletika bude mať významné miesto na obrazovkách, RTVS prinesie prenosy z Majstrovstiev sveta v atletike 2019 z katarského mesta Doha. Športovou udalosťou jesennej sezóny bude aj priamy prenos z košického Maratónu mieru. Ten sa vracia na obrazovku Jednotky a RTVS ho odvysiela naživo 6. októbra.