Diváci RTVS sa budú môcť od októbra bližšie zoznámiť so životnými príbehmi desiatich výnimočných osobností. Moderátorka Jarmila Lajčáková Hargašová sa za nimi vybrala na miesta, ktoré sú pre nich dôležité a vyspovedala ľudí, ktorí ich na životnej ceste formovali, alebo zohrali jedinečnú úlohu. RTVS začína nový cyklus V dobrej spoločnosti v piatok 4. októbra o 21:55 na Jednotke.
„Cesta k príbehu je pozorovať, pýtať sa a počúvať. V dobrej spoločnosti sa preto budem pýtať a počúvam desať osobností s rôznorodými príbehmi, ktoré majú rozdielne profesie a pôsobia v rôznych krajinách," priblížila Jarmila Lajčáková Hargašová.
Hneď prvý večer 4. októbra strávia diváci v dobrej spoločnosti biatlonovej šampiónky Anastasie Kuzminovej a spolu s ňou navštívia v jej rodnom Ťumene miesta spojené s jej detstvom a dospievaním. „Ohúrila nás pohostinnosť, dobrota a neúnavnosť, s akou sa nám naši hostitelia venovali. Nasťa s mamou a sestrou predviedli širokú škálu kuchárskeho umenia, otec lovil ryby z jazera, ktoré potom zaúdil a ugriloval, všetko bolo domáce a nekonečne chutné," zaspomínala si na natáčanie Jarmila Lajčáková Hargašová.
V ďalších častiach sa o svoje skúsenosti, pády a víťazstvá podelí významný mikrobiológ a vedec Ján Vilček, spisovateľka a scenáristka Martina Formanová , automobilový dizajnér Jozef Kabaň, divadelná a filmová herečka Jana Bittnerová, úspešný producent Ján Mojto, horolezecká legenda Zoltán Demján, priekopníčka paliatívnej medicíny na Slovensku Kristína Križanová, operný spevák Dalibor Jenis a bývalá tenistka Daniela Hantuchová.
Všetkých podľa Jarmily Lajčákovej Hargašovej spája to, že ich na ceste k úspechu, uznaniu a rešpektu stretlo množstvo prekážok a zápletiek, s ktorými sa museli popasovať. „Našou snahou je inšpirovať divákov k tomu, že hoci to v živote veľakrát nebýva jednoduché, po každom páde treba vstať a ísť ďalej."
Napriek tomu, že ide o novinku vo vysielaní RTVS, všetci oslovení súhlasili s tým, že sa podelia o svoje zážitky a skúsenosti, pričom televízny štáb v mnohých prípadoch pustili do svojho súkromia. Preto sa okrem rôznych slovenských miest natáčalo tiež v Mníchove, New Yorku, Paríži či Prahe.
„Vážim si každú chvíľu, ktorú som mohla prežiť v ich blízkosti. Sú to osobnosti, ktoré nepotrebujú prezentáciu, takže som im nesmierne vďačná za to, že nám venovali svoj čas a nechali nás nazrieť za oponu," uzavrela moderátorka.
V dobrej spoločnosti prinesie RTVS každý piatok o 21:55 na Jednotke.