24. 10. 2019

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Krajský súd v Bratislave vo štvrtok zamietol žalobu vysielateľa TV Joj na Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) v súvislosti s pokutou vo výške 80.000 eur. "Rada rozhodla o jednej z najvyšších finančných sankcií na svojom zasadnutí v decembri 2016, vysielateľovi uložila úhrnnú pokutu za viacnásobné porušenie zákona v prípade vysielania reklamy," priblížila hovorkyňa RVR Ivana Čaučíková.
Rada v rámci správneho konania, ktoré sa začalo v apríli 2016, dospela k záveru, že v období od 5. do 26. apríla 2016 došlo vo vysielaní TV Joj k porušeniu štyroch ustanovení zákona o vysielaní a retransmisii.
"Týkalo sa povinnosti zreteľne oddeľovať reklamu od iných programov, nedodržania povoleného počtu prerušení programu reklamou, prekročenia maximálneho časového rozsahu reklamy počas jednej hodiny, ale i porušenia zásad umiestňovania produktov v programe," spresnila Čaučíková. "Vysielateľ podal v zákonnej lehote voči rozhodnutiu rady žalobu, ktorú vo štvrtok Krajský súd v Bratislave zamietol," informovala o tom ďalej.
Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, voči rozsudku možno podať kasačnú sťažnosť.

Copyright © TASR 2019