3. 1. 2020

The 2020 Palm Springs International Film Festival

The 2020 Palm Springs
 International Film Festival

Len niekoľko dní pred odovzdávaním filmových Zlatých glóbusov usporiadatelia filmového festivalu v Palm Springs oznámili mená víťazov tohtoročného 31. ročníka. Ceny z filmovej prehliadky, ktorá v kalifornskom púštnom meste začala vo štvrtok, si odniesla herečka Renée Zellwegerová za svoju rolu v životopisnej dráme Judy alebo Joaquin Phoenix, ktorý v snímke Joker hrá skrachovaného komedianta Arthura Flecka.
Cenu pre režiséra roka získal Quentin Tarantino za film Vtedy v Hollywoode. Ako vychádzajúcu hviezdu porota vyznamenala amerického herca Zacka Gottsagena, ktorý hral vo filme The Peanut Butter Falcon. Scenár snímky vznikol podľa želania, zvykov a túžob tohto 34-ročného muža s Downovým syndrómom.
Mnoho z hviezd, ktoré dostali cenu na festivale v Palm Springs, si podľa agentúry DPA robí nádeje na zisk ďalšej trofeje na nedeľňajšom odovzdávaní Zlatých glóbusov. Tie sú po Oscaroch považované za najdôležitejšie filmové ocenenie udeľované v Spojených štátoch.
Festival v Palm Springs potrvá do 13. januára. Medzi zhruba 180 filmami z celého sveta sa na ňom predstaví aj Toman režiséra Ondřeja Trojana.

Copyright © ČTK 2019