4. 8. 2021

Audiovizuálny fond news

Audiovizuálny fond news



Autori a producenti filmových a televíznych diel môžu do 6. septembra požiadať o dotáciu Audiovizuálneho fondu (AvF) na tvorbu a realizáciu slovenských filmov a animovaných diel. Verejnoprávny fond o tom informuje na svojom webe.
"Zmenou oproti predchádzajúcim rokom je zvýšený dôraz na podporu animovaných audiovizuálnych diel. Žiadatelia môžu prihlasovať nielen animované filmy pre kiná, ale aj pre televízne vysielanie alebo pre iný spôsob verejného uvedenia, ako aj experimentálne alebo novátorské projekty či minoritné koprodukcie," uvádza AvF. Žiadosti na všetky typy animovaných diel bude posudzovať jedna odborná komisia zložená z profesionálov pôsobiacich v oblasti animovanej tvorby.
Fond informuje, že osobitnou prioritou výzvy je podpora vzniku samostatných krátkometrážnych animovaných diel začínajúcich autorov alebo producentov, respektíve producentských spoločností. Podobne v tejto výzve fond pokračuje aj v iniciatíve Minimal, ktorej zámerom je primeranou finančnou sumou garantovať realizáciu aj verejné uvedenie nízkorozpočtových kinematografických diel ako vhodnej tvorivej aj producentskej príležitosti najmä pre mladých režisérov, producentov, prípadne producentské spoločnosti.
AvF dodáva, že výzva je zameraná aj na produkciu hraných alebo dokumentárnych kinematografických diel slovenského producenta, i na koprodukčné filmy, na ktorých sa podieľa produkcia zo Slovenska. Podrobnosti uvádza AvF na svojom webe.



Zdroj: TASR