5. 8. 2021

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS 






Skupina Nova spustí 13. augusta dva nové športové kanály Nova Sport 3 a 4. Stanice budú okrem iného vysielať Ligu majstrov UEFA, taliansku Serie A, španielsku LaLigu a nemeckú Bundesligu. Distribučné práva na tieto súťaže získala TV Nova vďaka novému partnerstvu so Saran Media Group. e. Televízia O2 TV zároveň oznámila, že spustí nový kanál Premier Sport 2, ktorý bude okrem iného vysielať niektoré zápasy Ligy majstrov. "Kľúčovým prvkom pre CME je produkcia nielen atraktívneho lokálneho, ale aj prémiového športového obsahu, čo nás podľa môjho názoru v segmente platených TV výrazne odlišuje. Získaním týchto práv sme výrazne zlepšili pozíciu CME v Českej republike aj na slovenskom, lebo budeme schopní našim divákom ponúknuť jedny z najatraktívnejších futbalových zápasov na trhu, "uviedol výkonný riaditeľ Didier Stoessel. Na novinky sa intenzívne pripravuje aj výrobné oddelenie. Nova Sport chystá bohatý sprievodný program, ktorý využije aj nové spravodajské štúdio a najmodernejšie technológie. Zápasy Ligy majstrov UEFA budú sprevádzať na staniciach Nova Sport 3 a Nova Sport 4 aj veľkoryso poňatá zápasová štúdiá s futbalovými expertmi. "V novom štúdiovom komplexe, ktorý čoskoro predstavíme, hrajú športové spravodajstvo a prenosy dôležitú úlohu. Sústredíme sa tu na prepojenie športových výsledkov a aktualít s živým vysielaním v modernom poňatí dizajne a so špičkovým technologickým servisom," dodal kreatívny riaditeľ Alan Záruba. Na nové športové stanice sa môžu diváci tešiť v ponuke O2 TV, T-Mobile Czech Republic, slovenský Telekom a DIGI Slovakia. TV Nova zároveň jedná o distribúcii Nova Sport 3 a 4 aj s ďalšími partnermi. O2 i T-Mobile dnes oznámili, že 17. augusta zaradí do ponuky nový kanál Premier Sport 2. Stanica vznikne v redakcii O2 TV Sport. "Na výrobe kanáli sa bude podieľať kompletný tím vrátane moderátorov a komentátorov z O2 TV Sport. Vedľa Ligy majstrov UEFA zaradíme do programu stanice Premier Sport 2 tiež prenosy z Premier League, NFL, MLB, UFC alebo basketbalovej Euroligy," uviedol výkonný riaditeľ O2 TV Sport Marek Kindernay. Naopak skončiť by malo vysielanie kanálov Digi Sport. Ich obsah si rozoberú nové stanice Novy a Premier Sport 2. Práva na vysielanie domáce Fortuna ligy má do roku 2024 O2 TV, Slovenská televízia potom vysiela MOL Cup, Fortuna Národnej ligu, Európsku ligu UEFA, Ligu národov UEFA a tiež MS vo futbale v Katare v budúcom roku. Práva na ďalšiu súťaž Premier League má do budúceho roka spoločnosť Telly, ktorá vznikla z Digi CZ, od za nasledujúcou sezóny bude mať exkluzivitu satelitná platforma Skylink. 





Česká tlačová kancelária (ČTK) vydala 28. 7. 2021 článok s názvom "Na stanici Vyšehrad je uvalená exekúcia, zrejme pôjde do dražby", ktorý hromadne prevzala ďalšie médiá. Bola v ňom uvedená nepravdivé tvrdenia, ktorá hrubo a neoprávnene zasiahla najmä do povesti spoločnosti RailCity Vyšehrad sro V článku bolo uvedené, že proti spoločnosti RailCity Vyšehrad sro ako vlastníkovi komplexu nehnuteľností nádražie Vyšehrad bolo začaté exekučné konanie na vymoženie finančné pohľadávky vo výške 14,2 milióna korún kvôli údajne nezaplateným pokutám uloženým pamiatkari. Z tohto dôvodu mali byť údajne spomínané nehnuteľnosti predmetom exekučnej dražby. Nie je pravda, že je voči spoločnosti RailCity Vyšehrad sro vedené exekučné konanie s cieľom vymoženia vyššie uvedenej sumy, a rovnako tak nie je pravda, že by mal byť komplex nehnuteľností stanici Vyšehrad predávaný v dražbe. Predmetom exekučného konania vedeného proti spoločnosti RailCity Vyšehrad sro nie je vymáhanie žiadne peňažné povinnosti spoločnosti RailCity Vyšehrad, nieto ešte pohľadávky vo výške 14,2 miliónov korún českých. Ak bol v minulosti vydaný exekučný príkaz na vymoženie peňažnej povinnosti, potom sa jednalo o exekučný príkaz smerujúci k úhrade nákladov tohto exekučného konania, ktorú príslušný exekútor predbežne vyčíslil na iba 14.215, - korún českých, teda na sumu tisíckrát nižšiu. Táto drobný suma bola navyše uhradená už pred tým, než ČTK nepravdivý článok publikovala. Česká tlačová kancelária sa za tieto nepravdivé informácie, ktoré vznikli pravdepodobne nesprávnou interpretáciou verejne dostupných informácií, ospravedlňuje.  

Copyright © ČTK 2021 



Prípadný konflikt záujmov členky Rady Českej televízie Hany Lipovskej kvôli jej kandidatúre v parlamentných voľbách môže riešiť iba snemovňa, a nie Rada ČT. Rade neprislúcha zaoberať sa aktivitami členov, uviedli v stredu členovia vedenia rady. Podľa zákona je členstvo v rade nezlučiteľné čitateľné s politickými a ďalšími funkciami vrátane funkcie poslanca. Člen rady tiež nesmie zastávať žiadnu funkciu v po litickej strane, hnutí alebo združení. Lipovská oznámila, že bude kandidovať do snemovne za Voľný blok. Na členstvo v rade do volieb rezignovať nemieni.

Zdroj: CT TXT