24. 5. 2023

TV MARKÍZA- MIMORIADNA ZMENA PROGRAMU

 TV MARKÍZA- 

 

MIMORIADNA ZMENA PROGRAMU

 

Televízia Markíza s obrovským šokom a hlbokým zármutkom prijala správu o úmrtí vynikajúceho herca a vzácneho človeka Dana Heribana. Srdcia divákov a diváčok si získal najmä ako dnes už legendárny Ďuro Brmbalík v komediálnom seriálovom hite Horná Dolná.

 

„Smrť Dana Heribana je šokom pre celú rodinu komediálneho seriálu Horná Dolná, ktorá sa za tie roky vytvorila medzi hercami a herečkami, produkčným tímom a všetkými fanúšikmi a fanúšičkami. Dano bol integrujúcou súčasťou úžasného hereckého štábu a jeho herecké výkony prispeli k obrovskému úspechu Hornej Dolnej, ktorá sa stala druhým najobľúbenejším seriálom v novodobej ére Slovenska. Rodine Hornej Dolnej a Markíze bude Dano nesmierne chýbať. Nech odpočíva v pokoji. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza.

 

Výrazné úlohy na obrazovkách TV Markíza stvárnil Dano Heriban aj v seriáloch Druhá šanca a Červené pásky. Aktuálne pracoval na pripravovanej minisérii pod značkou Voyo Originál s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

 

„Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška. „Celý štáb minisérie Metóda Markovič: Hojer je touto správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania. Popri pocte vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej hereckej scény.“

 

Na počesť Dana Heribana a z úcty k celému tímu Hornej Dolnej odvysiela TV Markíza dnes večer, v stredu 24. mája 2023, so začiatkom o 20:30 hod. mimoriadnou zmenou programu posledné dve premiérové časti seriálu Horná Dolná, ktoré boli nakrútené v minulom roku. Pôvodne plánovaná šou 2 na 1 z vysielania vypadáva.

 

Anotácie dnešných záverečných epizód seriálu Horná Dolná

 

Rapidečka

Starosta Karol (Peter Sklár) vyhrá v lotérii nový športiak. Ďurove (Dano Heriban) miesto najväčšieho frajera v dedine je ohrozené. Nevraživosť prerastie do nepriateľstva a sabotáže. Nakoniec Rapidečka zachráni česť dediny a ukáže sa, že Horná Dolná má najväčších frajerov dvoch.

 

Lackov sen

Lackovi (Peter Brajerčík) sa zdá sen a dedinčanom sa zase zdá, že sa Lackove sny nejakým zázrakom plnia. Pokúšajú sa Lacka zmanipulovať, aby splnil želania práve im.