19. 6. 2023

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

The Borderline, i vicini: «Erano due giorni che correvano come matti con la  Lamborghini»


YouTube kanál skupiny s názvom The Borderline, ktorej členovia minulý týždeň spôsobili tragickú smrť päťročného chlapca, ukončil svoju činnosť a bol zrušený. V pondelok to uviedla agentúra ANSA, informuje TASR.

 Pri zrážke dvoch áut v Ríme prišiel o život päťročný chlapec a zranenia utrpeli ďalšie dve osoby. V jednom z áut značky Lamborghini sedeli YouTuberi, ktorí práve plnili internetovú výzvu, podľa ktorej mali v aute vydržať 50 hodín. TASR správu prevzala z agentúr AFP a ANSA.
Incident sa odohral ešte v stredu popoludní v rímskej štvrti Casal Palocco. Luxusné Lamborghini narazilo do vozidla značky Smart, v ktorom sa viezla matka s dvoma deťmi, päťročným chlapcom a jeho trojročnou sestrou. V Lamborghini, ktoré podľa svedkov nedodržiavalo prikázanú rýchlosť, sa nachádzalo päť osôb. Pri zrážke utrpeli matka s deťmi ťažké zranenia, ktorým päťročný Manuel cestou do nemocnice podľahol.
Až traja z piatich ľudí v Lamborghini patria do skupiny, ktorá má YoTube kanál s názvom "The Borderline" zameraný na plnenie rôznych extrémnych internetových výziev. Kanál má až 600.000 odoberateľov.
Talianske médiá uviedli, že Lamborghini zapožičal YouTuberom samotný výrobca vozidiel tejto luxusnej talianskej značky. Dodali, že prokuratúra začala vyšetrovanie vodiča auta vo veci usmrtenia z dôvodu nebezpečného šoférovania. Polícia YouTuberom zhabala aj mobilné telefóny.
Taliansky minister dopravy Matteo Salvini vyhlásil, že by mohol "navrhnúť nové dopravné pravidlá, avšak čo sa týka ľudskej obmedzenosti vedúcej k takejto tragédii, nemôže urobiť nič". Sústrasť rodine chlapca vyjadril aj starosta Ríma Roberto Gualtieri.

                           InterRed - Rheinische Post Mediengruppe: The technology behind it

Nemecká regionálna mediálna skupina Rheinische Post sa v pondelok stala cieľom kybernetického útoku a musela vydať núdzové vydania svojich novín v tlačenej i digitálnej podobe. Kybernetický útok sa zameral na poskytovateľa IT služieb skupiny. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.
Skupina Rheinische dodala, že útočníci neukradli zákaznícke a ani žiadne iné údaje. Jednotlivé systémy museli technici po útoku odpojiť, dodala skupina.
Denník Aachener Zeitung z tej istej mediálnej skupiny na titulnej strane upozornil čitateľov, že ide o núdzové vydanie, "ktoré úplne nespĺňa to, čo od nás očakávate". Vydanie novín General-Anzeiger z Bonnu vyšlo v podobe, ktorá nemala "zvyčajný rozsah strán a tém".
Webové stránky dotknutých periodík sú v pondelok dostupné iba v obmedzenom režime. Z vyjadrenia vydavateľa vyplýva, že problémy pretrvávajú už od piatku.
"Zareagovali sme včas. Na vyriešení problémov neustále pracujeme a darí sa nám napredovať," vyhlásila v pondelok skupina Rheinische Post.

 

Copyright  © TASR 2023

 

                        Careers - Vivendi

Francúzska Vivendi podpísala dohodu o predaji svojho vydavateľstva Editis skupine CMI Daniela Křetínskeho a Patrika Tkáča. Firmy ešte potrebujú súhlas regulátorov, dokončenie obchodu očakávajú najneskôr začiatkom októbra tohto roka.
Vivendi ovláda francúzsky miliardár Vincent Bolloré. Predaj vydavateľstva je súčasťou stratégie, pomocou ktorej firma prekonala regulačné prekážky pri prevzatí mediálnej spoločnosti Lagardère.
Editis je po Hachette Livre druhé najväčšie vydavateľstvo vo Francúzsku. Křetínský má v tejto krajine aj podiel v denníku Le Monde, reťazci supermarketov Casino a televíznej skupine TF1.

Copyright  © ČTK 2023