24. 10. 2023

Sociálne siete zaplavilo tajomné biele srdce na modrom pozadí. Vzbudilo záujem o tohtoročný Deň s Nadáciou Markíza

 Sociálne siete zaplavilo tajomné biele srdce na modrom pozadí. 


Vzbudilo záujem o tohtoročný Deň s Nadáciou Markíza

Témou už 10. ročníka tohto výnimočného charitatívneho projektu je detské duševné zdravie s cieľom zlepšiť dostupnosť psychologickej pomoci pre všetky deti.


Od soboty 21. októbra 2023 sa na populárnych sociálnych sieťach Facebook, Instagram a LinkedIn začal hojne objavovať tajomný symbol bieleho srdca na modrom pozadí. Vo svojich profiloch ho zdieľali zamestnanci a spolupracovníci televízie Markíza vrátane moderátorov, hercov, influencerov a ďalších tvárí známych z jej obrazoviek. Dnes, v utorok 24. októbra 2023, dochádza k odhaleniu tejto aktivity a dôležitosti jej významu.

„Rozhodli sme sa takouto formou teasingovej kampane vyvolať pozornosť a vzbudiť záujem širokej verejnosti o tohtoročný Deň s Nadáciou Markíza, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 7. decembra 2023 a práve symbol bieleho srdca na modrom pozadí s ním bude neoddeliteľne spojený. Témou už 10. ročníka tohto výnimočného charitatívneho projektu je detské duševné zdravie s cieľom zlepšiť dostupnosť psychologickej pomoci pre všetky deti,“ vysvetľuje Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Aj počas tohto jubilejného ročníka pokračujeme s podporou témy, ktorú vnímame ako stále aktuálnu už dlhšie obdobie. Zároveň sme sa rozhodli, že našu pomoc budeme tentokrát alokovať pre región mimo Bratislavy,“ dodáva Lucia Tandlich, predsedníčka Správnej rady Nadácie televízie Markíza.

Od dnešného dňa Markíza spúšťa oficiálnu kampaň k tohtoročnému Dňu s Nadáciou Markíza, v ktorej odhaľuje všetky podrobnosti. Dlhodobým poslaním Dňa s Nadáciou Markíza je zvýšenie povedomia o dôležitosti duševného zdravia detí a prostredníctvom verejnej finančnej zbierky zisk potrebných prostriedkov na adresnú pomoc. Celý výťažok Nadácia Markíza tento rok venuje Detskému a adolescentnému oddeleniu Psychiatrickej kliniky Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Martin na vybudovanie Detského denného psychiatrického stacionára.

Aj tento rok je pre divákov v rámci Dňa s Nadáciou Markíza pripravený celodenný program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, čaká na nich množstvo prekvapení, atraktívnych živých vstupov, emotívnych reportáží a špeciálnych hostí.

Pomôžte riešiť problémy detskej duše

Až do štvrtka 7. decembra 2023, vrátane celého dňa do polnoci, môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza aj Vy, a to hneď niekoľkými spôsobmi:

1.       Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti všetkých operátorov, pričom cena jednej SMS je 5 eur). Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

  1. Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK57 1111 0000 0003 3322 2023.

3.       Jednoduchým darovaním online priamo cez darovací formulár na webovej stránke https://www.markiza.sk/nadacia/chcem-pomoct.


Ďakujeme, že spolu s nami pomáhate tým najzraniteľnejším - deťom!


O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.

Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách.

Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk