11. 11. 2023

Zomrel Milan Duchek


Zomrel Milan Duchek

Actor Milan Duchek died. Star of the Upper, Run!, Beginnings, and Fists in  the Dark

Vo veku 67 zomrel vo štvrtok český herec Milan Duchek, známy najmä z kultového filmu Vrchní, prchni! (1980). Informovala o tom televízia Nova na svojom spravodajskom portáli TN.cz a spravodajský server Novinky.cz.
Informáciu o úmrtí potvrdila jeho herecká kolegyňa Michaela Dolinová. Podľa nej mal vážnu chorobu, s ktorou bojoval posledné dva roky. Správu serveru potvrdil aj jeho ďalší kolega, herec Ladislav Ondřej. "Je to pravda. Milan Duchek bol môj dlhoročný kamarát, kolega z divadla. Viac ako 11 rokov sme spolu cestovali s rôznymi predstaveniami. Bol to dobrý človek," povedal Ondřej.
Okrem spomínanej komédie Vrchní, prchni! si Duchek zahral aj v známych filmoch ako Pěsti ve tmě, V hlavní roli Oldřich Nový a Láska je láska. Preslávil sa aj úlohami v populárnych seriáloch Vyprávěj, Chlapci a chlapi alebo Zdivočelá země.
Milan Duchek sa narodil v Beroune. Po ukončení štúdia na pražskom konzervatóriu začal svoju hereckú kariéru v Krajskom divadle v Příbrami. Od polovice 80. rokov hosťoval v rôznych pražských divadlách a venoval sa aj predstaveniam pre deti.


Zdroj: TASR