4. 9. 2005

Dba o ňu jak pes o piatu labu

Dba o ňu jak pes o piatu labu
Slovenského diváka, aspoň tú športovo založenú časť, frustrujú časté hádky STV a spoločnosti, ktorá marketingovo zastupuje Slovenský futbalový zväz. Každý z nich môže mať svoju časť pravdy, v podstate nejde ani jednému o diváka, ale o peniaze.
Dlhodobo známa nenažranosť ŠPORT PROGRESS- u však blokuje možné dohody.
Po piatku je viac ako jasné, že v STV na jeseň futbalová Corgoň liga nebude. Požadovaná cena ŠPORT PROGRESS- u je závratná vzhľadom na dlhodobú úbohosť úrovne ligy, aj napriek postupu Artmedie do Ligy majstrov. A dlhročné marketingové a cenotvrné bludy Ing. Vojtech Miklósa , konateľa tejto spoločnosti ,sú síce zábavné, keby neboli tak smutné. Pre diváka - jedna dobrá správa, futbal SR- Nemecko bol napokon odvysielaný Slovenskou televíziou.
Tá zaujímavejšia správa je, že STV za to nezaplatila ani korunu. Maozaj ? Práva zakúpil tretí subjekt a daroval ich STV zadarmo. Zadarmo ? V obchode zadarmo znamená podozrivú operáciu.
Je priam neuveriteľné, že spolumajiteľ súkromnej televízie Markíza Ján Kováčik zakúpil cez svoju spoločnosť FORZA, a.s. práva a v záchvate dobročinnost ich daroval STV...
Partneri Forzy, ktorí jej poskytli finančné prostriedky- SKANSKA, T-Mobile a Prvá dôchodová sporitelňa sa museli zjaviť na obrazovke STV. Forza zaplatila za práva cca 800.000, -Sk.
A Forza nezvykne chodiť len tak do stratových podnikov.
Vidno, že na rozdiel od STV sa našiel niekto, kto tomu marketingovo rozumie, navyše nepoužije svoju televíziu a ešte aj zarobí !
V obchode neplatí darovanému koňovi sa na zuby nepozeraj. Skôr by pristalo : Jak zašeješ, tak budzeš žac. Boh dopušča, aľe neopušča. Každe hrable ku sebe hrabaju. Jaky požič, taky vrac.
O futbale na Slovensku a o futbale pre slovenského diváka viac asi platí : Vitaj, ľem nič nepytaj. Hodzi jak pes s prebitu nohu. Dba o ňu jak pes o piatu labu. Každe hrabe gu sebe hrabaju. Čo za groš, to na nôž. Si blízko trhu, ľahko môžeš utržiť. Zabudol vol, že teľaťom bol. Z blata by chcel bič upliesť a voš by hnal za grajciar. Z cudzieho nech krv tečie.