29. 5. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Hudobník Paul Simon obviňuje MTV z toho, že bráni talentovaným hudobníkom v úspešnej kariére. Podľa speváka a skladateľa kladie obľúbená hudobná televízia dôraz na imidž namiesto talentu. Ako uvádza webová stránka iol.ie, 64-ročný hudobný veterán predpokladá, že v súčasnom svete posadnutom krásou by to nikdy nedotiahol tak ďaleko. "V šesťdesiatych rokoch musel byť človek úplný hlupák, aby sa v hudobnom priemysle nedokázal presadiť. Mal som šťastie, že som začal tvoriť práve vtedy. Dnes je to iné a oveľa ťažšie," konštatuje Simon. "Všetko je také, ako diktuje formát a prsty má v tom aj MTV," dodáva.

NBC Universal nepreberie televíznu spoločnosť ProSiebenSat.1 "Nemáme záujem kúpiť ProSiebenSat.1," hovorí distribution chief NBC Frederick Huntsberry . „ A neprebiehajú žiadne rokovania." dodal. NBC Universal, vlastní General Electric a v portfóliu má USA Network, Bravo, CNBC, Sci Fi Channel, MSNBC, CNBC Europe, CNBC Asia Pacific, ,The History Channel, the Sundance Channel, ValueVision Media, Inc., Paxson Communications Corporation. Das Vierte a iné.

Americký senát potvrdil republikána Roberta McDowella ako člena regulačného orgánu Federal Communications Commission. V FCC je tak už tretí republikán Predseda FCC Kevin Martin môže agresívnejšie presadzovať svoje plány predovšetkým voči káblovým operátorom, aby poskytoval programy à la carte , a liberalizáciu mediálneho vlastníctva .

Federálne úrady vyšetrujú desiatky amerických televíznych staníc pre vysielanie príspevkov, ktoré boli vytvorené priamo Bushovou administratívou alebo veľkými spoločnosťami a boli podsúvané ako normálne informácie. Podvrhy nepravdivo opisovali úspechy vo vojne v Iraku , alebo popisovali produkty spoločností. Vyšetrovatelia z Federal Communications Commission (FCC) hľadajú poo celej krajine, pretože rozsah podvrhov bol obrovský. Správa organizácie Centre for Media and Democracy tvrdí, že počas 10 mesiacov až 77 televíznych staníc používala podvrhy správ , známe ako Video News Releases. Nikto nikdy divákom nevysvetli, kto je autorom týchto správ. Nezávislá organizácia Free Press ústami jej hovorcu Craiga Aarona hovorí, že až 25.000 ľudí písalo FCC o VNR . Bola to korporátna reklama , či propaganda, ktorá sa tvárila ako správy ? Zdroj : The Independent