17. 7. 2008

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Bratislavský okresný súd dnes odročil na koniec septembra pojednávanie v spore na ochranu osobnosti medzi bývalou redaktorkou STV Marcelou Voškovou a exministrom hospodárstva Pavlom Ruskom. Vošková exministra žaluje za hanlivé výroky, ktoré Rusko povedal v máji 2004 na tlačovej besede. Redaktorku vtedy označil za "hlúpu ako tágo" či "nekompetentnú, absolútne diletantskú a amatérsku". Výroky z úst exministra odzneli v súvislosti s reportážou o investícii Kia/Hyundai, ktorú pripravila Vošková a bola odvysielaná v publicistickej relácii Reportéri. Bývala redaktorka o prípade nechcela hovoriť. "K sporu sa nechcem vyjadrovať, kým nebude ukončený. Ťahá sa to už štvrtý rok," uviedla dnes pre agentúru SITA Vošková. Sudkyňa pojednávanie odročila pre neprítomnosť svedkov, ktorí dnes mali vypovedať a následne im udelila poriadkovú pokutu. Pod hrozbou ďalšej pokuty ich predvolala aj na nasledujúci proces. Medzi predvolanými svedkami figuruje aj bývalý moderátor a bývalý vedúci relácie Reportéri Eugen Korda.
Pre všetkých ktorých zaujímajú novinky z hudobného festivalu Bažant Pohoda 2008, ktorý sa uskutoční v piatok 18. júla a sobotu 19. júla v Trenčíne pripravilo Rádio_FM, Slovenský rozhlas 4, špeciálnu webovú sekciu - www.radiofm.sk/pohoda. „Ľudia tu budú môcť nájsť materiály, rozhovory a fotky priamo z Trenčína,“ hovorí riaditeľ Rádia_FM, Dušan Vančo. Návštevníkom webu tak podľa Vanča neuniknú žiadne čerstvé novinky i zákulisné informácie z Bažant Pohody 2008. Sekcia bude spravovaná a obnovovaná priamo z dejiska festivalu, trenčianskeho letiska.
© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.