13. 4. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký herec Woody Harrelson prirovnal fotografa, s ktorým sa dostal vo štvrtok do potýčky, k zombie. Herec v súčasnosti nakrúca snímku Zombieland, kde jeho postavu neustále prenasledujú zombie. Po prílete do New Yorku sa vraj stále cítil ako v novom filme a paparazza si "pochopiteľne pomýlil so zombie", uviedol vo vyhlásení. Fotograf internetovej stránky TMZ.com sledoval Harrelsona a jeho 12-ročnú dcéru vo štvrtok cestou z letiska. Herec si ho spočiatku nevšímal, neskôr ho udrel do tváre. Mužovi rozbil a zobral fotoaparát, ktorý mu potom vrátil. Fotograf za ním bežal ešte niekoľko minút a opakoval, že na neho zaútočil. Harrelson ho ešte raz udrel, potom odišiel. Internetová stránka TMZ.com zverejnila obe videá, meno fotografa neuviedla. Prípad v súčasnosti vyšetruje polícia. Muž údajne lekárske ošetrenie odmietol. S fotografom portálu TMZ.com sa Woody Harrelson dostal do potýčky druhý raz. Prvý incident sa stal v roku 2006, herca sa vtedy snažil odfotografovať Josh Levine. Fotograf podal proti hercovi žalobu, Harrelsom požiadal o jej stiahnutie.
Davida Carusa, známeho ako Horatio Caine zo seriálu C.S.I.: Kriminálka Miami (2002), žaluje jeho bývalá priateľka. Podľa Lisy Marquez herec porušil dohodu, na základe ktorej jej mal po rozchode zaplatiť milión dolárov (vyše 753-tisíc eur), súdne poplatky za 200-tisíc dolárov (takmer 151-tisíc eur) a dať dom v údolí San Fernando na juhu Kalifornie. Teraz od neho žiada 1,2 milióna dolárov (zhruba 904-tisíc eur) a finančnú náhradu za podvod a vedomé spôsobenie emocionálnych problémov. Ako dodala, Caruso jej tvrdil, že ju bude vždy finančne aj inak podporovať. Podľa hercovho právnika sa Marquez chce pomstiť pre zmeny, ktoré nastali v dohode o starostlivosti o ich dve deti. Vzťah Lisy Marquez a Davida Carusa sa začal v apríli 2004. Žena vtedy pracovala v cestovnej agentúre, o rok neskôr vraj na hercovo naliehanie dala výpoveď. Caruso sa však údajne začal správať panovačne, niekoľkokrát na ňu verbálne zaútočil. Dva dni po tom, ako druhý raz porodila, ju opustil, dodala Marquez.
V Sudáne v pondelok popravili deviatich mužov za vraždu vydavateľa nezávislých novín z roku 2006. Poprava sa podľa Sudánskej tlačovej agentúry uskutočnila vo väznici v sudánskej metropole Kábul. Muhammada Tahu Ahmada uniesli pred troma rokmi z jeho domu v Chartúme, neskôr pohodli na ulicu jeho bezhlavé telo. Známemu novinárovi sa už rok pred tým vyhrážali smrťou za to, že jeho noviny prebrali z internetu článok spochybňujúci pôvod proroka Mohameda, čím sa podľa radikálnych islamských duchovných dopustil rúhania. © 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.