14. 4. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
V Iráne uväznenú americko-iránsku novinárku Roxanu Saberiovú, ktorú obvinili zo špionáže pre USA, postavili v pondelok pred súd. Rozsudok sa očakáva asi o dva týždne. Prípad rieši iránsky Revolučný súd, ktorý sa zaoberá záležitosťami národnej bezpečnosti. Pojednávanie sa uskutočnilo za zatvorenými dverami. Novinárom to v utorok povedal hovorca ministerstva spravodlivosti Alí Rezá Džamšídí. "Včera sa uskutočnilo prvé pojednávanie a (obvinená) mala možnosť prezentovať svoju obhajobu," vyhlásil. Tridsaťjedenročnú Saberiovú od januára zadržiavajú v teheránskej väznici Evin. Reportérka, ktorá má americké aj iránske občianstvo, podľa prokuratúry vykonávala špionážnu činnosť pre USA pod zámienkou, že je novinárka. Pôvodne ju zatkli za kupovanie alkoholu, čo je v Iráne zakázané. V marci iránske ministerstvo zahraničia vyhlásilo, že jej preukaz totožnosti zrušili v roku 2006 a že novinárka odvtedy pracovala v krajine nelegálne. Neskôr obvinenie zmenili na špionáž napriek výzvam najvyšších predstaviteľov USA na jej prepustenie. V USA narodená Saberiová pracovala ako nezávislá reportérka pre viacero rozhlasových a televíznych staníc vrátane BBC a Fox News a v Iráne žila asi šesť rokov. V Iráne môže za špionáž hroziť až trest smrti.
Americký raper Eminem bude hudobným hosťom na odovzdávaní MTV Movie Awards. V slávnostný večer sa v nedeľu 31. mája v kalifornskom Gibson Amphitheatre pravdepodobne predstaví s aktuálnym singlom We Made You. Mená ďalších hostí prezradia zástupcovia hudobnej stanice MTV v najbližších týždňoch. Úlohy moderátora sa zhostí americký komik, herec a spisovateľ Andy Samberg. Po prvý raz v histórii môžu fanúšikovia v hlasovaní rozhodnúť aj o nomináciách v jednotlivých kategóriách. Do 20. apríla tak môžu urobiť prostredníctvom internetovej stránky movieawards.mtv.com. Nominovaných oficiálne vyhlásia 4. mája, hlasovanie o víťazoch bude potom pokračovať do 18. mája. Jedinou výnimkou je kategória Najlepší film, pretože v tomto prípade záujemcovia budú môcť posielať hlasy až do konca ceremoniálu. Informácie zverejnila internetová stránka Aceshowbiz.com.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Ku dňu 1. 3. 2009 skončilo nekódované vysielanie detského TV kanála bebe tv na satelite THOR pre DTH platformu UPC RUMUNSKO a Focusat. Týmto dňom je kanál bebe tv kódovaný a dostupný iba prostredníctvom káblových operátorov, ktorí majú bebe tv vo svojej programovej ponuke. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.bebetv.tv Mega Max Media s.r.o. je bratislavská spoločnosť zaoberajúca sa produkciou a distribúciou tematických programových služieb. V súčasnosti produkuje medzinárodné detské programy bebe tv, bebe tv HD a bebe tv Mobile. Momentálne vysiela v krajinách Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvátsko, Kosovo, Čierna Hora, Malta, Cyprus, Litva, Holandsko, Belgicko a Luxemburg.