15. 11. 2009

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Supervolebný rok na Slovensku ukončia voľby do orgánov samosprávnych krajov. Táto téma bude rezonovať aj v diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 Špeciál, ktorú na Jednotke odvysiela 15. novembra 2009 o 11:55. Hostia budú v predĺženej 100-minútovej relácii diskutovať o výsledkoch prvého kola volieb. Rozanalyzujú rozloženie síl v jednotlivých krajských parlamentoch. Reč bude aj o kandidátoch na predsedov samosprávnych krajov a ich postúpení, prípadne nepostúpení do druhého kola hlasovania. Rovnako odpovedia na otázku, či je plebiscit do orgánov samosprávnych krajov testom pred budúcoročnými parlamentnými voľbami. Do diskusie sú pozvaní zástupcovia všetkých parlamentných politických strán. Komentár k výsledkom prvého kola, účasti v jednotlivých krajoch a očakávaniam od druhého kola ponúknu politológ Peter Horváth a sociológ Pavel Haulík.Reláciu bude moderovať Radovan Slobodník.

Hosťami Zlatice Puškárovej v relácii Na telo dňa v nedeľu 15. novembra 2009 budú predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Témou je, či budú nové strany miešať karty po voľbách?

Hosťami diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 15. novembra 2009 o 19:55 hod., budú Ľubomír Jahnátek, Stanislav Janiš a Ján Richter.Moderátorka relácie Ľuba Oravová bude v prvej časti relácie diskutovať s ministrom hospodárstva Ľubomírom Jahnátkom (Smer-SD) a predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislavom Janišom o novele zákona o strategických podnikoch. V diskusii sa dotknú aj prijatých opatrení proti nezamestnanosti a vytvárania nových pracovných miest.Druhá časť relácie bude venovaná výsledkom volieb do vyšších územných celkov a dopadom na spoluprácu strán na centrálnej úrovni. Moderátorka bude na túto tému hovoriť s generálnym manažérom Smeru-SD Jánom Richterom a predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislavom Janišom.