20. 12. 2009

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Pravicové strany sa stretli na spoločnom rokovaní. SDKÚ-DS im chcela poďakovať za podporu spoločného kandidáta vo voľbách do VÚC. Nevyhli sa však ani téme prípadnej spoločnej spolupráce pred parlamentnými voľbami. K dohode nedošlo. Zhodli sa, že sa opäť stretnú. Čo od rokovaní možno očakávať a akú alternatívu opozícia vytvorí voči súčasnej vláde? V diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12, ktorú na Jednotke odvysiela v nedeľu 20. decembra 2009 od 11.55 h, odpovie líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Sociálne podniky. Kým ministerstvo práce ich existenciu obhajuje, počet kritikov tohto pilotného systému sa zvyšuje. Opozícia sa obáva, či ich Brusel preplatí, a tvrdí: "Hrozí ďalší nástenkový tender." Ministerka práce odkazuje: "Nevidím dôvod, prečo by malo Slovensko vracať peniaze Európskej únii v súvislosti so sociálnymi podnikmi." Viac o tejto téme v diskusii. Stretnú sa v nej ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová (Smer-SD) a poslanec NR SR Ivan Štefanec (SDKÚ-DS). Reláciu bude moderovať Radovan Slobodník.
Hosťami Gábora Grendela v poslednej tohtoročnej relácii Na telo budú: podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová a poslankyňa NR SR Katarína Tóthová (ĽS-HZDS).Témou sú sľuby a realita. Aký bol rok 2009 pre opozíciu a koalíciu ? Aké zbrane vytiahnu v boji o voliča na budúci rok?
Hosťom poslednej tohtoročnej diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 20. decembra 2009 o 19.55 h, bude predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.Moderátor relácie Richard Dírer bude v relácii diskutovať s lídrom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom o aktuálnych prieskumoch preferencií politických strán, možnostiach pravicových strán ovplyvniť povolebné scenáre, vzťahoch koalície a opozície a programovej alternatíve opozičných strán.V čase vianočných sviatkov bude relácia V politike nahradená spravodajským blokom a najbližšie vydanie si diváci môžu pozrieť po Novom roku dňa 10. januára 2010.