27. 2. 2010

Radio_Head Awards

Radio_Head Awards

V Slovenskom rozhlase v Bratislave sa v piatok po druhý raz konalo udeľovanie Radio_Head Awards. Hlavné ocenenie, teda poslucháčsku cenu Album roka 2009, získala kapela Diego za svoj druhý štúdiový počin Peripheries. „Nečakali sme to. Je to super pocit, samozrejme. Znamená to to, že vieme, že sa nám to možno podarilo. Keď sme to nahrávali, boli také rôzne polohy, že niekedy sme z toho boli nadšení a niekedy sme si mysleli, že robíme veľmi zle. Nakoniec sa to asi podarilo,“ povedal pre agentúru SITA spevák formácie Diego Luboš Kukliš. Najlepším albumom uplynulého roka podľa kritikov z vybraných médií je eponymná nahrávka z dielne projektu The Autumnist, za ktorým stojí Vlado Ďurajka. Na rozdiel od prvého ročníka neudelili iba ceny pre najlepší album podľa poslucháčov a poslucháčok a kritikov z partnerských médií, ale i ďalšie tri ocenenia – Nováčik roka 2009, Singel roka 2009 a Najlepšia koncertná kapela 2009. Najlepšou koncertnou kapelou za rok 2009 a zároveň Nováčikom roka 2009 sa stala formácia Billy Barman. "Chcel by som sľúbiť fanúšikom, že odteraz začneme cvičiť poctivo," povedal spevák Jozef Vrábel pri preberaní sošky muža s rádiom namiesto hlavy v kategórii Najlepšia koncertná kapela roka 2009. Po cenu v kategórii Singel roka 2009 si prišli členovia kapely Vetroplach za Ty mi budeš rozumieť. Jozef Vrábel, ktorý funguje aj v Billy Barman, aj vo Vetroplachu, si tak v piatok večer na konto pripísal tri ceny. Počas slávnostného udeľovania cien Radio_Head Awards 2009 vystúpili minuloroční držitelia cien Noisecut a Ján Boleslav Kladivo, ktorí šou odštartovali, Hudba z Marsu s Jánom Kuricom, skupina Vetroplach, Billy Barman so spevákom Haf, Soundphreakers s rapermi z formácie Dramatikz, kapela Moustache a drum´n´bassový DJ a producent B-Complex. Moderátormi večera boli tak ako minulý rok Daniel Baláž a Pavol Hubinák, vstupy zo zákulisia ponúkol Ego.

Prehľad víťazov Radio_Head Awards 2009: Album roka 2009 (poslucháčska cena): Diego – Peripheries ;Album roka 2009 (cena vybraných kritikov): The Autumnist - The Autumnist ;Nováčik roka 2009 (poslucháčska cena): Billy Barman ; Singel roka 2009 (poslucháčska cena): Vetroplach - Ty mi budeš rozumieť;Najlepšia koncertná kapela roka 2009 (poslucháčska cena): Billy Barman ;

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.