18. 4. 2010

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA
Boli pri založení samostatnej Slovenskej republiky. Niekoľko rokov nám vládli. Neskôr sa dostali do opozície. Uplynulé štyri roky sa vrátili k moci. Prešli si vládnou krízou pre pozemky, viacero ostrieľaných tvárí od nich odišlo pre igelitkové dary. Vymieňali ministrov, ale aj podpredsedov. Ľudovci z HZDS. Pohľad na ich minulosť, prítomnosť, ale aj budúcnosť ponúkne diskusná relácia STV O 5 minút 12. Jednotka ju odvysiela v nedeľu 18. apríla 2010 od 11.55 h. Pozvanie prijal predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. S moderátorom Radovanom Slobodníkom budú hovoriť aj o slovensko-maďarských vzťahoch po voľbách u našich južných susedov a o havárii poľského leteckého špeciálu.
V nedeľu 18. apríla 2010 pripravuje TV Markíza špeciálne vydanie relácie Na telo s Gáborom Grendelom: Štátnici z celého sveta smerujú do Krakova na poslednú rozlúčku s poľským prezidentským párom. Dozvie sa niekedy verejnosť pravdu o havárii poľského lietadla? Špeciálne vydanie relácie Na telo v deň pohrebu Lecha Kaczynského. TV markíza pripravuje živé vstupy z Krakova, rozhovory s Martinom Bútorom (Inštitút pre verejné otázky), s historikom Stanislavom Mičevom a s odborníkom na letecké špeciály. Telefonické hlasovanie ani otázky pre web tento týždeň nebudú.

Hosťom mimoriadneho vydania diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 18. apríla 2010 o 19.55 h bude poľský veľvyslanec na Slovensku Andrzej Krawczyk. Moderátor relácie Richard Dírer bude s poľským veľvyslancom v SR Andrzejom Krawczykom hovoriť o najväčšej poľskej tragédii od čias 2. svetovej vojny. V diskusii preberú budúcnosť krajiny, dopad straty významných politikov na Poľsko a možnosti budúcej politickej cesty. Súčasťou relácie bude aj výstup reportérky Ľuby Oravovej priamo z Poľska, odkiaľ bude TA3 informovať počas celého víkendu v živých vstupoch.