20. 4. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter si najal do kampane pred júnovými voľbami o šéfa tejto organizácie jedného z najlepších švajčiarskych športových novinárov Waltera de Gregoria. Bývalý športový redaktor najpredávanejšieho švajčiarskeho bulvárneho denníka Blick pracuje momentálne ako športový komentátor týždenníka Die Weltwoche. Sedemdesiatpäťročný Blatter bude mať v hlasovaní proti sebe jediného kandidáta, ktorým je súčasný prezident Ázijskej futbalovej konfederácie Mohamed bin Hammam. Vedenie zámorskej hokejovej NHL v utorok oznámilo podpis novej desaťročnej zmluvy s televíznymi stanicami NBC a Versus. Nový kontrakt zabezpečí profilige ročný príjem približne 200 miliónov USD. Podľa komisára NHL Garyho Bettmana je to najvýznamnejšia zmluva pre NHL v histórii.
Tínedžerská hviezdička Demi Lovato končí s účinkovaním v komediálnom seriáli Sonny vo veľkom svete (2009). "Chcem ísť dopredu, zanechať šou a sústrediť sa na moju hudbu," povedala 18-ročná herečka a speváčka pre magazín People. "Je smutné, že zatváram jednu kapitolu svojho života, ale teraz nemôžem pre seba urobiť nič lepšie, ako ísť ďalej," povedala. "Rešpektujeme Demino rozhodnutie sústrediť celý svoj život na hudbu a zatiaľ sa nevrátiť k hereckej kariére. Je to talentovaná mladá žena, stojíme pri jej rozhodnutí starať sa o svoje zdravie," uviedli zástupcovia Disney Channel. Lovato sa v novembri náhle rozhodla prerušiť koncertné turné a dobrovoľne nastúpila na liečenie. Jej hovorca vtedy poprel, že by jej pobyt v liečebni súvisel s problémami s drogami či alkoholom. "Demi Lovato sa nelieči zo závislosti od drog ani alkoholu. Ako sme informovali, potrebuje odbornú liečbu pre jej emocionálne a fyzické problémy, s ktorými už nejaký čas zápasí. Urobila tento krok, aby si dala do poriadku život," uviedol vtedy vo vyhlásení Jesse Derris. Lovato v minulosti trpela poruchami stravovania, sebapoškodzovaním a v škole mala problémy so šikanovaním. Demi Lovato sa preslávila účinkovaním v televíznom filme Camp Rock (2008). Ako speváčka vydala dva štúdiové albumy Don't Forget (2008) a Here We Go Again (2009), pričom prvý z nich sa dostal na dvojku a druhý na vrchol amerického albumového rebríčka Billboard 200. Sobáš princa Williama a Kate Middleton bude na webovej stránke. Bude to po prvý raz v histórii, čo bude možné sledovať britskú kráľovskú svadbu takouto cestou. Ľudia po celom svete môžu kliknúť na www.youtube.com/theroyalchannel a okrem živého prenosu svadby budú môcť sledovať multimediálny blog zostavovaný zamestnancami kráľovskej rodiny. Bude obsahovať fotografie, videá, rôzne linky a historické informácie. Fanúšikovia páru dokonca môžu v sekcii Wedding Book prispievať vlastnými gratulačnými videami. Na oficiálnom Twitter konte rezidencie Clarence House budú tiež po celý deň pribúdať aktuálne komentáre. Kráľovská rodina sa aj takýmto spôsobom snaží na svojich poddaných pôsobiť modernejšie.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.