17. 2. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS Americkí herci vystupujúci v seriáli Dva a pol chlapa, Ashton Kutcher a Jon Cryer
Americký herec Charlie Sheen tvrdí, že kvalita seriálu Dva a pol chlapa (2003) po jeho odchode klesla. Nie je spokojný ani s hereckým výkonom Ashtona Kutchera, ktorý v ňom stvárňuje hlavnú úlohu. Seriálový Charlie Harper to prezradil portálu TMZ. “Unavuje ma predstierať, že seriál nie je príšerný. Unavuje ma predstierať, že Ashton nie je strašný,” povedal. Štyridsaťšesťročný otec piatich detí tvrdí, že na jeho negatívnom postoji k výkonu Kutchera nie je nič osobné. “Jednoducho mi je ho ľúto,” uviedol s tým, že 34-ročný herec je obeťou zlého scenára. Sheena vyhodili z Dva a pol chlapa v marci minulého roka po niekoľkotýždňovom mediálnom spore, v ktorom verbálne napadol všetkých tvorcov seriálu. Charlieho Harpera, ktorého hral Sheen, preto nechali tvorcovia seriálu zomrieť pod kolesami parížskeho metra. Na začiatku deviatej série sa konal jeho pohreb, ktorý Sheen podľa svojich slov sledoval. Novým hlavným hercom seriálu sa potom stal Kutcher, ktorý stvárňuje miliardára Waldena Schmidta. Informácie pochádzajú z webovej stránky http://www.aceshowbiz.com/ Americká speváčka Janet Jackson rokuje o pozícii porotkyne a mentorky v americkej verzii šou The X Factor. Informácie získal magazín Hollywood Reporter. Túžbu účinkovať v projekte prezentovala aj v rozhovore pre moderátora Andersona Coopera. Podľa jej vyjadrení však k podpísaniu zmluvy ešte nedošlo. „Nie, nie som porotkyňou v X Factore,“ povedala hviezda. „Zatiaľ nie je porotkyňou v X Factore,“ reagoval Cooper. „Nie, nie som. Ale to je všetko, čo by som vám teraz mala povedať,“ uzavrela Jackson. Tvorca talentovej súťaže Simon Cowell v súčasnosti hľadá náhradu za porotkyne prvej série Paulu Abdul a Nicole Scherzinger. Speváčky o lukratívne miesto prišli, pretože Cowell chce podľa vlastných slov dať šou nové smerovanie. Údajne sa zaujíma o Mariah Carey a to aj napriek tomu, že teraz veľa času venuje svojim takmer ročným dvojičkám. Podľa viacerých zdrojov sú v hre aj Pink a Katy Perry. „Spolupracoval som s Katy. Myslím si, že by to bola zábava, pretože je tvrdá, v dobrom slova zmysle, a divoká. Bola by skvelá,“ uviedol. X Factor je súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj spevácke skupiny v akomkoľvek veku. Súťažiacich, ktorí postúpia z kastingov, rozdelia do štyroch skupín - dievčatá, chlapci, skupiny a účinkujúci nad 30 rokov. Každá skupina dostane svojho mentora (jedného z porotcov), ktorý ich sprevádza celou súťažou. Prvý ročník americkej verzie vyhrala 19-ročná Melanie Amaro, ktorej mentorom bol práve Simon Cowell. Britská verzia s trochu odlišnými pravidlami má za sebou už osem ročníkov, pričom k najznámejším víťazom patria Leona Lewis (2006) a Alexandra Burke (2008). Janet Jackson minulý rok absolvovala svoju šiestu koncertnú šnúru. Na svojom konte má desať sólových štúdiových albumov. Najnovší z nich - Discipline, vydala vo februári 2008. Medzi jej najväčšie hity patria single Nasty, Rhythm Nation, That's the Way Love Goes, Together Again a All for You.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Francúzska spisovateľka a novinárka Anne Nivatová, ktorú minulý týždeň vyhostili z Ruska pre problémy z jej vízami, sa môže vrátiť do Ruskej federácie. Informovali o tom vo štvrtok noviny Moscow Times s odvolaním sa na rozhodnutie federálnej agentúry pre migráciu, ktorá patrí pod ministerstvo vnútra. "Prešetril som tento prípad a usúdil som, že rozhodnutie bolo nedôvodne prísne. Som presvedčený, že rozhodnutie skrátiť jej povolenie na pobyt bude zrušené," uviedol šéf migračného úradu Konstantin Romodanovskij s tým, že sa Nivatová už prakticky okamžite môže vrátiť do Ruska. Ruské imigračné úrady zadržali 42-ročnú Nivatovú 10. februára v meste Vladimir počas zberu materiálu k jej novej knihe, vypočúvali ju zhruba štyri hodiny. Následne jej zrušili obchodné vízum, ktoré jej umožňovalo opakovaný vstup do Ruska. Domov do Paríža sa vrátila počas víkendu. Nivatová robila vo Vladimire i v Karelskej republike rozhovory s politikmi vrátane opozičných predstaviteľov, čo prekážalo úradníkom, ktorí usúdili, že tak nemôže robiť, keď je v krajine na obchodné víza. V súvislosti s prísnym rozhodnutím vyhostiť francúzsku novinárku prišiel o kreslo šéf migračného úradu Vladimirskej oblasti. Ministerstvo vnútra nariadilo interné vyšetrovanie prípadu. Nivatová v minulosti pôsobila ako spravodajkyňa v Moskve a získala široké medzinárodné uznanie za knihu o Čečensku. V Rusku zbierala materiál pre svoju novú knihu. Vyhostili ju len tri týždne pred prezidentskými voľbami, ktorých favoritom je premiér Putin. Ľudskoprávni aktivisti jej vyhostenie odsúdili ako politicky motivované. Výbor na ochranu novinárov (CPJ) so sídlom v New Yorku vyzval ruské úrady, aby umožnili Nivatovej návrat.

Copyright © TASR 2011