9. 3. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Rusko bude na tohtoročnej medzinárodnej pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest reprezentovať folklórna skupina Buranovské babičky. Šesť energických dôchodkýň v krojoch, tvoriacich skupinu, porazilo v národnom finálovom kole s piesňou Party For Everybody ďalších 24 uchádzačov. Buranovské babičky zo stredoruskej Udmurtskej republiky tvrdia, že všetky peniaze, ktoré sa im podarí zarobiť, venujú na výstavbu kostola v rodnom Buranove. "Babky nepotrebujú slávu a bohatstvo," uviedla pre televíziu Vesti babička Oľga. Víťazná pieseň začína ako tradičná ľudová melódia a následne sa mení do moderného tanečného rytmu. Text, ktorý je zmesou angličtiny a udmurtčiny - jazyka blízkeho fínčine, si členky skupiny napísali sami. V refréne sa spieva "party for everybody, come on and dance". Buranovské babičky sa stali v Rusku známe prespievaním rôznych piesní do udmurtčiny - vrátane hitu Yesterday od Beatles, či Hotel California od Eagles. Vlani skončili v národnom výberovom kole na Eurosong na treťom mieste. Eurovision Song Contest 2012 sa uskutoční v máji v azerbajdžanskom Baku. Slovenský zástupca Max Jason Mai alias Miro Šmajda sa na začiatok nemusí konkurencie Buranovských babičiek obávať, vystúpia totiž v inom semifinálovom kole. Dôchodcu bude mať na súťaži aj Británia, ktorú bude reprezentovať 75-ročný spevák Engelbert Humperdinck.

Copyright © TASR 2012

Životná partnerka socialistického kandidáta v blížiacich sa aprílových prezidentských voľbách Françoisa Hollanda sa ocitla na titulnej stránke magazínu Paris Match, v ktorom pracuje ako redaktorka. Valerie Trierweilerovú tento fakt nahneval do tej miery, že svoje rozhorčenie vyjadrila aj na svojom profile na sociálnej sieti Twitter. Novinárka sa pritom s veľkou pravdepodobnosťou môže stať budúcou prvou dámou Francúzska. Prieskumy verejnej mienky totiž jej partnerovi Hollandovi predpovedajú, že by mohol vyhrať už v prvom kole so ziskom 54 percent hlasov. Trierweilerová bola zo zverejnených fotografií podľa vlastných slov "v šoku". "Som nahnevaná, keď vidím tieto fotografie zverejnené bez môjho súhlasu a bez toho, aby mi dal o tom niekto vedieť," napísala Hollandova priateľka na svojom Twitteri. Témou článku, na ktorý odkazuje titulná strana, je pritom ich "spoločný príbeh lásky". Päťdesiatsedemročný politik, ktorý nikdy nezastával ministerský post a ktorého bývalá partnerka Ségolene Royalová prehrala so Sarkozym v prezidentských voľbách v roku 2007, dúfa, že sa stane prvým socialistickým prezidentom v Elyzejskom paláci od znovuzvolenia Françoisa Mitterranda v roku 1988.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.