5. 12. 2012

Voľba Členov Rady rozhlasu a televízie Slovenska

Voľba Členov Rady rozhlasu a televízie Slovenska

  Výzva
 
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá zverejňuje výzvu na podávanie návrhov kandidátov na členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska podľa § 9 ods. 3 zákona č. 532/2010 Z. z. o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“), zastúpených z odborníkov v oblasti televízneho vysielania, rozhlasového vysielania a odborníkov v oblasti ekonómie.

Za odborníka sa považuje fyzická osoba, ktorá má vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, najmenej päť rokov odbornej praxe a tri roky riadiacej praxe v požadovanej oblasti.

K návrhu kandidáta je potrebné priložiť:

a) výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace (§ 10 ods. 2),
b) štruktúrovaný životopis,
c) doklad preukazujúci ukončenie vysokoškolského vzdelania druhého stupňa (§ 9 ods. 2),
d) čestné vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu (§ 10 ods. 1),
e) čestné vyhlásenie o splnení podmienky odbornej praxe a riadiacej praxe s uvedením osoby, u ktorej túto prax vykonával (§ 9 ods. 2),
f) čestné vyhlásenie o splnení predpokladov (§ 10 ods. 3 až 6)alebo čestné vyhlásenie, že tieto predpoklady splní do 30 dní od zvolenia,
g) určiť oblasť, ktorú kandidát zastupuje podľa § 9 ods. 1 písm. a) až c),
h) mobilné číslo kandidáta.

Návrh kandidáta spolu so sprievodným listom navrhovateľa a uvedenými prílohami je potrebné doručiť na adresu Výboru NR SR pre kultúru a médiá, Nám. A. Dubčeka 1, 812 80 Bratislava v uzatvorenej obálke označenej heslom „Voľba členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska“ v lehote do 11. januára 2013 najneskôr do 16. hodiny. Návrhy kandidátov, ktoré budú doručené po uvedenom termíne, nebudú zaradené do voľby členov rady.

Podrobné informácie sú uvedené na internetovej stránke NR SR.