6. 2. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 

Americký televízny režisér Jonathan Bucari plánuje nakrútiť film vychádzajúci zo streľby na základnej škole v meste Newtown, pri ktorej bolo zabitých 26 ľudí. Informoval o tom v utorok magazín Hollywood Reporter.
Režisér sa v súčasnosti snaží získať peniaze na film nazvaný Illness (Choroba), ktorý sa zameriava "na tragický osud Benjamina, 13-ročného chlapca s desivou duševnou chorobou, a narastajúci strach jeho rodičov po tom, ako sa v decembri 2012 dozvedia o streľbe v Newtowne".
Tento projekt vyvolal rozsiahlu kritiku, že režisér sa snaží zarobiť na tragédii, keď plánuje film tak skoro po masakre na základnej škole.
"Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som tomu zabránil," uviedol predstaviteľ mesta Rudy Marconi pre miestne noviny Dansbury News-Times. "Je to zlý nápad. Keby ste sa spýtali obyvateľov mesta na názor, boli by drvivou väčšinou proti," dodal Marconi.
Vraždy 20 detí vo veku šesť a sedem rokov spáchal 20-ročný Adam Lanza, ktorý si na záver svojho streleckého vyčíňania vzal život. Jeho matka údajne povedala priateľovi, že Adamovi diagnostikovali Aspergerov syndróm, formu autizmu, ktorý je problémom vývoja mozgu, a nie duševnou chorobou.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner dosiahla v 4. kvartáli 2012 vyšší, ako očakávaný zisk vďaka príjmom z káblovej televízie, ktoré prevážili aj pokles zisku filmových štúdií, televíznych kanálov a vydavateľstva. Informovala o tom agentúra Reuters.
Čistý zisk spoločnosti, ktorá je vlastníkom filmových štúdií Warner Bros, či televíznych kanálov HBO, CNN, DC Comics, ale aj káblovej siete TNT a časopisu People, za tri mesiace do konca decembra vzrástol na 1,16 miliardy USD (856,91 milióna eur), čo predstavuje 1,21 USD na akciu, z 773 miliónov USD alebo 76 centov/akcia v 4. kvartáli 2011.
Bez započítania jednorazových položiek dosiahol zisk Time Warner 1,17 USD na akciu. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters pritom spoločnosti predpovedali zisk v priemere 1,10 USD/akcia.
Tržby mediálnej skupiny za 4. štvrťrok minulého roka medziročne klesli o 0,4 % na 8,16 miliardy USD a nesplnili očakávania analytikov, ktorí odhadovali, že dosiahnu 8,22 miliardy USD.


Copyright © TASR 2012
 

Operátor káblových televízií Liberty Global, ktorého vlastní americký miliardár John Malone, sa dohodol na kúpe druhého najväčšieho prevádzkovateľa platenej televízie v Británii Virgin Media za približne 16 miliárd dolárov. Obe firmy to oznámili v noci na stredu.
Malone sa tým stane na britskom trhu veľkým konkurentom ďalšieho globálneho mediálneho magnáta Ruperta Murdocha. Murdochova spoločnosť News Corp vlastní 40 percent tamojšej najvyššej platenej televízie BSkyB.
Spojenie Liberty Global a Virgin Media vytvorí káblovú spoločnosť s potenciálnym trhom 47 miliónov domácností a so 25 miliónmi zákazníkov v 14 krajinách sveta. Liberty Global je na väčšine svojich 11 európskych trhov najväčším káblovým operátorom televízneho vysielania a internetu.
Obe spoločnosti mali vlani dohromady tržby 16,8 miliardy dolárov. Šéf Liberty Global Mike Fries uviedol, že po spojení bude okolo 80 percent výnosov skupiny pochádzať z piatich krajín - Británie, Nemecka, Belgicka, Švajčiarska a Holandska.
Malone, ktorému sa kvôli jeho tvrdému štýlu rokovania prezývali Cable Guy, Cable Cowboy alebo aj Darth Vader podľa jednej z postáv Hviezdnych vojen, sa predral na výslnie sériou akvizícií. V ich rámci americkej odvetvia káblových komunikácií ovládlo niekoľko veľkých hráčov. Malone sa pred zhruba desiatimi rokmi stretol s Murdoch, keď jeho Liberty Media bojovala s News Corp o ovládnutie najväčšej americkej satelitnej televízie DirecTV Group a skončilo to nerozhodným výsledkom.
Virgin Media vznikla v roku 2006 fúziou káblových firiem Telewest a NTL a mobilného operátor Virgin Mobile vďaka iniciatíve vlastníka Virgin Group Richarda Bransona. Po rokoch nákladného budovania siete sa firma pred dvoma rokmi vymanila z ťažkých strát. Pokrýva však stále len asi polovicu Británie a podľa analytikov má potenciál na ďalšiu expanziu.

Copyright © ČTK 2013