23. 4. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Česko-slovenský koprodukčný seriál Kriminálka Staré Mesto (2010) získal špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov, ktorý sa skončil v nedeľu v Moskve. Kriminálka sa v kategórii televíznych seriálov presadila v konkurencii 22 nominovaných diel z deviatich krajín sveta. Predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, nadporučíčky Krauzovej, Zuzana Fialová získala diplom za herecký výkon. Cenu v podobe skleneného kužeľa i diplom si tvorcovia prevezmú o dva týždne v Bratislave.
"Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, sedem dielov videlo v Česku a na Slovensku osem a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," reagoval producent Patrik Pašš na správu od organizátorov festivalu, na ktorom v šiestich hlavných kategóriách premietli viac ako 200 audiovizuálnych diel.
Ako ďalej agentúru SITA informovala PR manažérka spoločnosti Trigon Production Iveta Pospíšilová, pokračovanie úspešného seriálu začnú nakrúcať začiatkom mája, pričom druhá séria detektívok sa na obrazovky dostane na jeseň tohto roku.


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Združenie kosovských novinárov (APNK) vyzvalo misiu EÚ Eulex i políciu, aby garantovali bezpečnosť zástupcov médií na celom území Kosova. Apel je dôsledkom pondelkových udalostí v severnej časti Kosovskej Mitrovice, kde srbskí demonštranti napadli spolupracovníka štátnej kosovskej televízie RTK Gezima Bimbashiho.
Novinár sledoval protestný míting miestnych Srbov voči dohode, ktorú za sprostredkovania Bruselu dosiahli vlády v Belehrade a Prištine, keď ho predbežne neznámi páchatelia napadli a zbili tyčami vlajok, píše tlačová agentúra APA.
Predstaviteľov severokosovskej komunity, ktorí sa odmietajú spolupodieľať na realizácii obsahu spomínanej dohody v praxi, očakávajú podľa dostupných informácií v stredu v Belehrade, kde by sa mali uskutočniť ich rokovania s najvyššími srbskými predstaviteľmi.
Srbský parlament by sa k dohode mal vyjadriť na mimoriadnom zasadaní v piatok, na ktorom sa podľa miestnych médií očakáva presvedčivá podpora dohode. Proti by vraj malo hlasovať iba 21 z 250 zákonodarcov, a to členovia Demokratickej strany Srbska expremiéra Vojislava Koštunicu. Je možné, že proti bude aj jediný kosovský poslanec, niekdajší minister pre Kosovo Goran Bogdanovič.



Copyright © TASR 2013