10. 3. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 


Na Kryme, ktorý sa chce odtrhnúť od Ukrajiny, prestali vysielať hlavné ukrajinské televízne kanály. Miestna pobočka tlačovej agentúry Interfax informovala, že úrady postupne vypli všetky analógové stanice a na ich frekvenciách už vysielajú ruské televízie. Blokovanie ukrajinských staníc sa začalo v nedeľu poobede a podľa krymskej autonómnej vlády sú dôvody tohto kroku "právne aj morálne". Minister informácií Dmitrij Polonskij povedal, že na Kryme už neplatia ukrajinské zákony, takže aj televízne vysielanie sa musí dať do právneho súladu s novou situáciou. Podľa svedkov sa v Sevastopole dali v nedeľu večer pozerať len dve ukrajinské stanice - jedna filmová a druhá športová.

 
©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 
Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a jeho manželka Carla Bruniová požiadali dnes súd o vydanie predbežného opatrenia zakazujúceho zverejňovanie nahrávok Sarkozyho súkromných rozhovorov, ktoré zhotovil jeden z jeho najbližších spolupracovníkov Patrick Buisson, napísala agentúra AP.
      Na nahrávkach sú zachytené aj Sarkozyho rozhovory s okruhom jeho najbližších spolupracovníkov z roku 2011, keď bol francúzskym prezidentom. Niektoré nahrávky sa minulý týždeň objavili na stránke internetového denníka Atlantico. Webová stránka už medzičasom stiahla nahrávku, na ktorej si Sarkozyho manželka, speváčka Carla Bruniová svojho manžela doberá, že si ho musí vydržiavať.
      Dva dni po zverejnení zvukových záznamov vyšlo najavo, že monitorovanie Sarkozyho rozhovorov s jeho právnikom nariadil aj súd v súvislosti s preverovaním financovania jeho predvolebnej kampane v roku 2007. Parížska advokátska komora proti tomu podala protest pre porušovania dôverného vzťahu medzi advokátom a klientom.
 

Copyright © TASR 2013