4. 3. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS) má nového viceprezidenta - šéfa Markízy Matthiasa Setteleho. V tejto funkcii vystriedal bývalého generálneho riaditeľa TV Joj Františka Borovského. Viceprezidenta asociácie zvolili na dnešnom zasadnutí členovia Rady Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc. Urobili tak podľa platných stanov ANRTS, v ktorých sa hovorí, že v prípade zániku funkcie viceprezidenta zvolí do konania kongresu asociácie jej rada za nového viceprezidenta jedného z členov rady. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Šangalová z ANRTS. Nový viceprezident, generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele, si dôveru kolegov z asociácie váži a verí, že spoločne budú vedieť zastávať záujmy ich divákov a poslucháčov.
Asociácia vznikla v decembri 1992 ako Asociácia nezávislých rozhlasových staníc (ANRS) na podporu duálneho vysielania v SR. Jej cieľom bolo hľadať spoločné riešenia problémov pri prevádzkovaní rozhlasového vysielania, v roku 1997 po prijatí nových členov zmenila Asociácia názov do dnešnej podoby. ANRTS počas celej svojej dvadsaťjedenročnej existencie sa dôsledne a zodpovedne podieľala na vzniku a vývoji legislatívneho a regulačného rámca slovenského mediálneho prostredia. V súčasnosti ANRTS združuje 17 rozhlasových vysielateľov a tri televízne stanice.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.