8. 3. 2014

Zomrel Scott Kalvert

Zomrel Scott Kalvert


Vo veku 49 rokov zomrel v stredu 5. marca americký režisér Scott Kalvert. Mŕtve telo filmára objavili v jeho dome vo Woodland Hills. Losangelská polícia vyšetruje jeho smrť ako samovraždu. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter.
Na zosnulého režiséra si na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zaspomínal americký spevák, herec a filmový producent Donnie Wahlberg, ktorý pôsobí v hudobnej formácii New Kids on the Block. "RIP drahý priateľ Scott Kalvert. Úloha, ktorú si zohral v mojej a rovnako aj v kariére môjho brata Marka, sa nedá opísať. Budeš nám chýbať," napísal 44-ročný spevák. 
Scott Kalvert sa narodil v Brooklyne a vyrastal v Queense. Už ako tínedžer experimentoval s výrobou filmov. Kariéru režiséra odštartoval hudobnými videoklipmi. Spolupracoval s interpretmi ako DJ Jazzy Jeff, Snoop Dog, Will Smith či Bobby Brown. Pri nakrúcaní televíznych spotov pre spoločnosti ako McDonald's, Sprite či Pioneer sa zoznámil s mladším bratom Donnieho Wahlberga Markom, ktorý si zahral v jeho prvom filme Basketbalistov denník (1995). Snímka zachytáva skutočný príbeh nádejného basketbalistu a neskoršieho básnika Jima Carrola, ktorého stvárnil Leonardo DiCaprio. V roku 2002 nakrútil akčné krimi Deuces Wild. Zomrel 5. marca. 
© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.